Silifke Taşucu iskelesi aydınlığa kavuştu

Taşucu iskelesi aydınlığa kavuştu

Paylaş
Taşucu iskelesi aydınlığa kavuştu

Taşucu iskelesi aydınlığa kavuştu

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Silifke ilçesinde Taşucu Mahallesi'nin denizle buluşma noktası olan halk iskelesi, belediye tarafından yeniden ışıklandırıldı.
Taşucu Mahallesi'ndeki halk iskelesi, Silifke Belediyesi'nin girişimi ile aydınlatıldı. Yürütülen çalışmayı yerinde gören Belediye Başkanı Sadık Altunok, kentin simgeleri arasında yer alan iskelenin, bilinmeyen bir nedenle bir süre karanlığa gömüldüğünü kaydetti.
Akşam saatlerinde balık tutmak veya yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar için elektrik sistemini yenileyerek iskeleyi aydınlattıklarını aktaran Başkan Altunok, "Sahilde konumlandırılan gece-gündüz sensörü, havanın kararmaya başladığı anlarda aktif hale gelerek iskeledeki tasarruflu LED aydınlatmalara elektrik ulaştırıyor. Günün uzadığı ve kısaldığı dönemlere adapte olarak enerji israfının önüne geçen sistem, iskelenin, müdavim balıkçıları ve ziyaretçiler tarafından rahatça kullanılmasını sağlıyor. Akşam saatlerinde Taşucu İskelesi'ni ve sahili ziyaret eden vatandaşlarımız, sağlıklı, güvenli ve aydınlık yürüyüş yollarına kavuştular. Halka hizmet, hakka hizmettir anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.
YAZA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Belediye Başkanı Altunok, Taşucu Mahallesi'nin sahil yolu peyzaj düzenlemesi, aydınlatma, duş ve tuvalet yapım ihalesini yaparak çalışmalara başladıklarını da ifade ederek, "Bu çalışmamızı önümüzdeki yıl yaz sezonuna bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca Bahriye Üçok Parkı içerisinde atıl durumda olan kafeterya, tuvalet ve büfeler için yenileme ihalesi hazırlıklarımız devam etmektedir. Aralık ayı içinde ihaleye çıkarmayı planlıyoruz. Göreve geldiğimiz günlerde Taşucu Mahallemizin imar planı yoktu. Belediye olarak bu konu üzerinde bir çalışma başlatarak devlet karayolu üzerindeki bölgenin imar planını hazırladık. Taşucumuz'un kalkınmasına, gelişmesine ve büyümesine destek olduk. Bunun yanı sıra yapımı tamamlanamayan kapalı pazar yerini hızla tamamlayarak halkımızın ve pazarcı esnaflarımızın hizmetine sunduk. Taşucu’nda halkımızın büyük ihtiyaç duyduğu belediyemizin sorumluluk alanında bulunan ara yollar ve sokaklar üzerinde de bir asfaltlama çalışması başlatacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı