İzmir Tatlı Mustafa'ya vefa

Tatlı Mustafa'ya vefa

Paylaş
Tatlı Mustafa'ya vefa

Tatlı Mustafa'ya vefa

İZMİR'in Konak ilçesinde, "Tatlı Mustafa" lakabıyla tanınan Yeşilova Spor Kulübü'nün Kurucusu Mustafa Küçükoğullarından'ın adının verildiği sokak törenle açıldı. Açılışta konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "İzmir futboluna damga vurmuş çok değerli bir büyüğümüzün hatırasını yaşatmaktan büyük bir onur duyuyoruz" dedi.
Türk futboluna sayısız futbolcu kazandıran, Yeşilova Spor Kulübü'nün Kurucusu Mustafa Küçükoğullarından'ın adı artık sokağında yaşıyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Meclisi'nin oybirliği kararıyla, "Tatlı Mustafa" lakabıyla tanınan ünlü ismin adını Mersinli'de yaşadığı sokağa verdi. 2816 Sokak'ın yeni tabelası, siyaset ve spor dünyasından önemli isimlerin katıldığı törenle açıldı. Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP İzmir İl yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve ilçe yöneticileri, TÜFAD İzmir Şube başkanı Şaban Acarbey, Konak Belediye Meclisi üyeleri, Küçükoğullarından ailesinin temsilcileri, Yeşilova Spor Kulübü ile amatör spor kulüplerinin yöneticileri, eski futbolcular, hakemler, bölge muhtarları ve semt sakinleri törene katıldı.
Belediye Başkanı Abdül Batur, "Bugün gerçekten İzmir futboluna damga vurmuş çok değerli bir büyüğümüzün hatırasını yaşatmak, onun yaşadığı evin, kahvesinin önünde, onun yaşadığı dostlarıyla caddeye adını vermekten büyük bir onur duyuyoruz. Benim için de çok farklı bir duygu. Okuduğumuz Namık Kemal Lisesi, 75'li yıllarda futbolcu fabrikasıydı. O dönemde efsane bir takımımız vardı. Her sene şampiyonluğa oynayan bir takımdı. Ben bu muhite hiç uzak değilim ve şimdi bu muhitte bir arada olmak bana ayrı bir heyecan verdi. Bugün bu heyecanı paylaşmak, bir arada olmak çok güzel" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı