Lüleburgaz TEMA Vakfı üyeleri fidan dikti

TEMA Vakfı üyeleri fidan dikti

Paylaş
TEMA Vakfı üyeleri fidan dikti

TEMA Vakfı üyeleri fidan dikti

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde, TEMA vakfı Yüyeburgaz örgütü tarafından ilçeye bağlı Hamitabat köyünde 150 adet ceviz ve 50 adet badem fidanı dikildi.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği bu kez Hamitabat köyü halkı ile işbirliği yaparak fidan dikim etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında 150 adet ceviz, 50 adet badem fidanı olmak üzere toplam 200 adet fidan toprakla buluşturuldu. Hamitabat köyüne giriş yolunun sağ ve sol tarafına muhtarlık tarafından toprak burgusu ile açılan çukurlara dikilen fidanlara önce can suyu verildi sonra atık poşetler toplandı. Dikim de fidan köklerine gübreli toprak konuldu. Fidanların korunması ve yaz mevsimi boyunca sulanması muhtarlık tarafından sağlanacak.
TEMA Örgütü Lüleburgaz sorumlusu, Vicdan Aladağ, etkinliğin gerçekleştirilmesinde yoğun emeği geçen Muhtar Rüştü Tuncer’e, Köy Kahyası Gürel Aksoy’a, emekli öğretmen Salim Tuncer’e, TEMA Vakfının emektar gönüllülerinden Resul Çokan ve Mustafa Remzi Gökmen’e ve, köy halkından tüm katılanlara teşekkür etti.

Haberin Devamı