Antalya Ticaret Bakan Yardımcısı AESOB'da

Ticaret Bakan Yardımcısı AESOB'da

Paylaş
Ticaret Bakan Yardımcısı AESOB'da

Ticaret Bakan Yardımcısı AESOB'da

ANTALYA, (DHA) - TİCARET Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (AESOB) ziyareti etti.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, AESOB Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti. Başkan Dere, ziyarette, esnaf ve sanatkarlarının talep ve sorunlarını iletti. Başkan Dere, esnaflık ve ticaretin belirli kurallara bağlı olarak yapılması gerektiğini belirterek, "Esnaf ve sanatkarlarımızın yaşaması ve ayakta kalması için gerekli düzenlemelerin yapılması talep ediyoruz. Özellikle her şey dahil sistemi ve zincir marketler hem esnafımızı olumsuz yönde etkiliyor hem de mahalle kültürümüzü yok ediyor. Bugün, sokak aralarına kadar giren ve her köşe başına açılan zincir marketler nedeniyle birçok esnafımız mağdur oluyor ve haksız rekabet koşullarında ayakta kalmaya çalışıyor. Bir kişiye ait, on binlerce şubesi olan zincir marketler karşısında esnaf ve sanatkarlarımız tek başlarına rekabet etmeye çalışıyor. Çok fazla bir şey istemiyoruz, esnaf ve sanatkarlarımızı koruyucu düzenlemelerle ticaretin belirli kurallara sadık kalınarak yapılmasını istiyoruz" dedi.

'ESNAFI ÖNEMSİYORUZ'

Bakanlık olarak esnaflığı oldukça önemsediklerini belirten ve 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da yeni düzenlemelerin yapılacağını aktaran Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, “Hükümetimiz ve Bakanlığımız esnaflığı, esnaf ve sanatkarlarımızı çok önemsiyor. Esnafımız, toplumumuzun ve ekonomimizin temeli olarak değerlendiriyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Her şey dahil sistemi ve zincir marketlerin haksız rekabete yol açtığının farkındayız, esnafımızdan bu yönde çok şikayet alıyoruz" diye konuştu.

6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da yeni düzenlemelerin yakında çıkacağını kaydeden Uçarmak, "Burada, zincir marketlere çeşitli kurallar ve şartlar getirmeyi planlıyoruz. Özellikle tekelleşme konusunda çok hassasız. Bir alanda tekelleşme meydana geliyorsa orada bir sorun var demektir ve bundan hem vatandaşımız hem de esnafımız olumsuz yönde etkilenir. Yine, online alışveriş ve e-ticaret alanında da yeni düzenlemeler yapılması planlanıyor. Kimseyi mağdur etmeden, ülkemizin, milletimizin ve esnafımızın kazanması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'a ziyaretin anısına teşekkür ederek plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı