Antalya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AÜ'yü ziyaret etti

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AÜ'yü ziyaret etti

Paylaş
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AÜ'yü ziyaret etti

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AÜ'yü ziyaret etti

ANTALYA,(DHA) - TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleşen ziyarete Rektör Özkan'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz TTO Müdürü Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Doç. Dr. Rukiye Dilli ve Genel Sekreter Ali Evren İmre de katıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Özkan'dan Akdeniz Üniversitesi'nin yürüttüğü projeler hakkında bilgi aldı. Rektör Özkan, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AÜ'nün TÜBİTAK'ın birçok projesine başvurduğunu ve desteklendiğini söyledi.

Üniversitelerin bilim üreten merkezler olduğunu söyleyen Rektör Özkan, "Akdeniz Üniversitesi bütün fakülteleriyle birlikte bilime, bilgiye, teknolojiye, araştırma ve geliştirmeye yönelik çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. TÜBİTAK'ın düzenlediği projelere başvuruda da üniversitemiz her zaman bilim ve teknolojiyi üreterek üniversite olarak bir bütün halinde hareket ediyor. TÜBİTAK'ın üniversitelere göstermiş olduğu destek için başta başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal olmak üzere bilime destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YAPILAN NAKİLLER DÜNYADA İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise Rektör Özkan'ın göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek "Üniversitelerin yapmış olduğu araştırmalara ve projelere destek vermeye devam ediyoruz. Akdeniz Üniversitesi de gerek sağlık alanında gerek bilimsel alanda yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye ve Dünya'ya adını duyurmuş güzide üniversitelerimizden bir tanesi" dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Prof. Dr. Ömer Özkan hocamızın ve Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın yapmış olduğu nakiller Türkiye'de ve Dünya'da ilk olma özelliği taşıyor. Bu başarılarda emeği geçen Akdeniz Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Köklü üniversite geleneği ile Akdeniz Üniversitesi projeleriyle desteklenmeye devam edecektir."

Ziyaret anısına Rektör Özkan, Başkan Mandal'a hediye takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı