Tunceli Tunceli'de Çanakkale şehitleri anıldı

Tunceli'de Çanakkale şehitleri anıldı

Paylaş
Tunceli'de Çanakkale şehitleri anıldı

Tunceli'de Çanakkale şehitleri anıldı

Ferit DEMİR/TUNCELİ,(DHA)- ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Tunceli'de tören düzenlendi.
Valilik önünde bulunan Atatürk heykeli önünde düzenlenen törene; Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Sinan Şen, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı. Valilik önündeki Atatürk heykeline çelenklerin konulmasından sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okunup, çelenk bırakıldı.
Vali Tuncay Sonel, törene katılan yaşlı bir şehit annesini ve Kıbrıs gazisini yanına çağırıp, protokolde yanlarında durmalarını istedi. Vali Sonel, Atatürk heykeline şehit annesi ve Kıbrıs gazisi ile birlikte çelenk sundu. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle ikinci tören Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlendi. Konferans salonunda düzenlenen törende günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalardan sonra yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı