Merkez Türk Kızılayı, kan bağışçılarını madalya ile ödüllendirdi

Türk Kızılayı, kan bağışçılarını madalya ile ödüllendirdi

Paylaş
Türk Kızılayı, kan bağışçılarını madalya ile ödüllendirdi

Türk Kızılayı, kan bağışçılarını madalya ile ödüllendirdi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - TÜRK Kızılayı, Osmaniye'de en çok kan bağışında bulunan vatandaşları madalya ile ödüllendirdi.
Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Türk Kızılayı'nın 150'nci yıl tanıtım filminin gösterilmesinin ardından konuşan Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Meke, kan bağışı yapan tüm vatandaşlara şükranlarını sundu.
Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı ise Türk Kızılayı'nın, tarihsel süreç içerisinde, devlet kurulurken her kademesinde şahitlik yapmış bir iyilik hareketi olduğunu belirterek, "Dün Afrin’de ve Cerablus’ta bugünse Barış Pınarında Mehmetçiğimizin her an arkasında olmaya özen gösteriyoruz" dedi.
Kan bağışında bulunan vatandaşlara madalya takdimi töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Coşkun, "Gönüllü kan bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Belki birçok hayatın kurtulmasına vesile olarak çok önemli bir görev icra ettiler. Kan, muadili olmayan tek sıvı, hayati önemi var. Dolayısıyla bütün bağışçılarımız, bunun bilincinde olarak birçok defa kan bağışında bulunmuşlar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bütün vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.
Konuşmalarının ardından 10 ve 25 ve üzeri kan bağışında bulunan vatandaşlara madalya dağıtımı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı