Ankara TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Yılmaz: Aşılama ara verilmeden devam etmeli

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Yılmaz: Aşılama ara verilmeden devam etmeli

Paylaş
TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Yılmaz: Aşılama ara verilmeden devam etmeli

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Yılmaz: Aşılama ara verilmeden devam etmeli

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Ülkü Yılmaz, "Vakaların düşmesi için alınan tam kapanma ve temel üretim haricinde üretim ve hizmetlerin durması kararlarını destekliyoruz; ancak aşılama ile ilgili sorunların hızlıca giderilerek ara vermeden devam edilmesi gerekmekte" dedi.
TÜSAD'dan yapılan açıklamada, Kabine toplantısının ardından alınan tam kapanma kararı değerlendirildi. Pandemide tabloyu tersine çevirmenin ancak tam kapanma ve etkin aşılama ile mümkün olduğu belirtildi. Yeni normalleşme sürecinin ardından, sürekli artan vaka sayılarının endişe verici olduğu belirtildi. Hastanelerdeki pandemi servisleri ve yoğun bakımların artan iş yükü nedeniyle yetersiz kalmaya başladığı ve bu durumun Covid-19 ve diğer sağlık sorunları için başvuran vatandaşların mağduriyetine yol açtığı kaydedildi.
'TOPLUM HIZLA AŞILANMALI'
Tam kapanma döneminde, çalışanların kapanmadan kaynaklı ekonomik kayıplarının devlet tarafından karşılanması gerektiği belirtilerek, "Yurtiçi ve yurtdışı seyahatler zorunlu haller dışında durdurulmalı. Aşılama programı etkin şekilde devam ettirilmeli, aşı teminindeki aksaklıklar giderilmeli, toplum hızla aşılanmalı. Aşılama süreciyle ilgili toplum sürekli olarak bilgilendirilmeli. Filyasyon çalışmaları bilimsel kriterlere uygun olarak yapılmalı, elde edilen veriler en şeffaf şekilde ilgili kesimlere aktarılmalı, bu alandaki çalışmalar desteklenmeli. Vatandaşlarımız maske-mesafe-hijyen kurallarına harfiyen uymalı, ev ve komşu ziyaretlerine ara vermeli, kapalı ve kalabalık alanlarda uzun süre durmamalı" denildi.
'KARAR OLUMLU AMA DESTEK ŞART'
TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Ülkü Yılmaz, yaptığı değerlendirmede, "Kontrollü normalleşmenin başlamasından bu yana vaka sayılarında görülen artış, salgının kontrolünde zorluk yaşandığını gösteriyor. Normalleşme başlamadan hemen önce 9 bin civarında olan vaka sayıları, normalleşmenin ardından 7 kat artarak, 64 bine dayanmıştı. Virüsün mutasyon geçirmesi de bu artışlarda etkili oldu. Şimdi artık daha sıkı önlemler alma zamanı. Vakaların düşmesi için alınan tam kapanma ve temel üretim haricinde üretim ve hizmetlerin durması kararlarını destekliyoruz; ancak aşılama ile ilgili sorunların hızlıca giderilerek ara vermeden devam edilmesi gerekmekte" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı