Merkez TUSAŞ’ın stajyer mühendisleri ‘Cevheri’ ile hedefi 12’den vurmaya hazırlanıyor

TUSAŞ’ın stajyer mühendisleri ‘Cevheri’ ile hedefi 12’den vurmaya hazırlanıyor

Paylaş
TUSAŞ’ın stajyer mühendisleri ‘Cevheri’ ile hedefi 12’den vurmaya hazırlanıyor

TUSAŞ’ın stajyer mühendisleri ‘Cevheri’ ile hedefi 12’den vurmaya hazırlanıyor

Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) açılan Ar-Ge Merkezi’nde staj gören 24 mühendislik öğrencisi, tasarladıkları ‘Cevheri’ ile Sabit Kanatlı Savaşan İHA kategorisinde Teknofest’e damga vurmaya hazırlanıyor.

Ankara ve İstanbul dışındaki ilk Ar-Ge Merkezi’ni Bursa Uludağ Üniversitesi’nde açan TUSAŞ, toplam 24 mühendislik öğrencisine staj vermeye başladı. Çoğu 3. ve 4. sınıfta olan mühendislik fakültesi öğrencileri, aldıkları temel mühendislik eğitimleri sayesinde ‘Cevheri’ adını verdikleri İHA’nın tasarımına başladı. Hazırlıklarını büyük bir titizlikle yürüten stajyer ekibe BUÜ TUSAŞ Ar-Ge Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu tam destek veriyor.

ÖĞRENCİLER HÜRKUŞ VE ATAK’I İNCELEDİ
2018 yılı Aralık ayında Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ULUTEK’te TUSAŞ Ar-Ge Merkezi’ni açtıklarını söyleyen Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, merkezde BUÜ’den 21, BTÜ’den 2 ve Yalova Üniversitesi’nden de 1 öğrencinin eğitim gördüğünü aktardı. Öğrencileri makine, elektrik-elektronik, malzeme ve meteoroloji ile endüstri mühendisliği bölümlerinden seçtiklerini kaydeden Fidanboylu; “Öğrencilerimize ilk önce temel mühendislik tasarım tekniklerini ve takım çalışması tekniklerini öğrettik. Daha sonra onları gruplara ayırdık. Hürkuş uçağıyla ilgili farklı parçaları öğrenmeleri için bir proje verdik. Sonra bu proje grupları 2 ayın sonunda yaptıkları çalışmaları grup halinde sundular. Böylelikle hem proje çalışma tekniğini öğrendiler hem de uçağın özelliklerini bütün detaylarıyla öğrenciler. Ayrıca sunum yapma becerilerini geliştirdiler. İkinci projelerinde ise şuanda TUSAŞ’ta çalışılan Atak helikopterimiz oldu. Onu da parçalara böldük. Kimisi motor, kimisi ana gövde, kimisi de elektronik sistemlerle ilgili çalışmalar yapıyorlar. Bu projelerini de Mayıs ayı içerisinde sunacaklar” diye konuştu.

BAŞARILI OLANLAR TUSAŞ’TA PERSONEL OLMA ŞANSINI YAKALAYACAK
Stajyer öğrencileri iki kez Ankara’ya götürdüklerini ve merkez tesislerinde ağırladıklarını açıklayan Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, 4. sınıf öğrencilerinin tüm stajlarını da 15 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yaptıracaklarının altını çizdi. Stajlarını tamamlayan öğrencilerin beğenilmeleri durumunda Haziran ayından sonra işe alım süreçlerinin başlatılacağını sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı