Ankara 'Uluslararası Bilkent Sanat Festivali' başladı

'Uluslararası Bilkent Sanat Festivali' başladı

Paylaş
'Uluslararası Bilkent Sanat Festivali' başladı

'Uluslararası Bilkent Sanat Festivali' başladı

Vuslat AY/ANKARA,(DHA)- ANKARA'da yerli ve yabancı 35 resim ve heykel sanatçısının katılımıyla düzenlenen '4'üncü Uluslararası Bilkent Sanat Festivali' başladı. 8 günlük festivalde resimden müziğe, dans gösterilerinden workshoplara kadar birçok sanat dalı, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Türkiye’de sanatın geniş kitleler tarafından sevilmesini ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası Bilkent Sanat Festivali, başladı. Bilkent Center Sanat Sokağı’nda 'Başkent Sanatla Renkleniyor' mottosuyla gerçekleşen festivalde Kırgızıstan,Ukrayna, Azerbaycan, İran, Gürcistan, Yunanistan gibi dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların yanı sıra Türkiye’den de birçok sanatçı yer aldı. 8 gün sürecek festival sanatın her dalını ziyaretçilerle buluşturacak.
Festival Başkanı Rahmi Çöğendez, festivalin 4'üncüsünü düzenlediklerini belirterek, "2020 bizim için kayıp bir yıl. Bu festivale gerçekten bir hayal olarak başladık. Hepsi hayaldi; ama bu, ruh ve takım çalışması. Herkes inandı herkes 'sanata evet' dedi. Başta Bilkent Center yönetimi olarak gerçekten güzel şeyler ortaya çıkarttık" dedi.
Çöğnedez, festivalin ana konusunun resim ve heykel olduğunu vurgulayarak, "Yaklaşık 35 sanatçı öğleden akşama kadar workshop yapacaklar. Bunlar birbirinden değerli sanatçılar. Yunanistan’dan, Kırgızistan’dan tutun da Ukrayna, Azerbaycan, İran gibi birçok ülkenin sanatçılarıyla beraber çalışacağız. En büyük arzum Ankara’yı sanatın başkenti yapmak. Bu belki İstanbul’un yanında çok iddialı bir söz; ama Ankara bir başkent ve diplomatik girişin çok olduğu bir yer. Bence kendi dünya sanatçılarını burada tanıtarak, kaynaştırarak çok renkli bir dünya yaratabiliriz düşüncesindeyim. Gün boyu canlı performanslar, atölye çalışmaları, canlı müzik dinletileri ile dans ve tiyatro gösterileri de festival boyunca ziyaretçilerle buluşacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı