Merkez Üniversiteliler küresel su sorununa dikkat çekmek için dans etti

Üniversiteliler küresel su sorununa dikkat çekmek için dans etti

Paylaş
Üniversiteliler küresel su sorununa dikkat çekmek için dans etti

Üniversiteliler küresel su sorununa dikkat çekmek için dans etti

ADANA,(DHA)- KÜRESEL su sorunlarına dansın evrensel dilini kullanarak dikkat çekmek için dünyanın çeşitli ülkelerinde 10 yıldır yapılan ‘Global ‘Water Dances-Küresel Su Dansları bu Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Tüm dünyada su sorunlarına dans ederek dikkat çekmeyi amaçlayan ve ilki 2011 yılında küresel ölçekte gerçekleştirilen Global Water Dances (Küresel Su Dansları) katılımcı-sanatsal-çevresel etkinliğe Türkiye ilk kez bu yıl katıldı. Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Küresel Su Dansları-2021 Türkiye’ etkinliğin gönüllü dansçıları yine ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin birinci sınıf öğrencileri ile öğretim üyelerinden oluştu. Su gönüllülerinin sabah saatlerinde başlayan etkinliğine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de katıldı.
REKTÖR TUNCEL: TEDBİR ALMALIYIZ
Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, suyun hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu bildirerek, gıda güvenliği ve ekonomik büyüme gibi birçok alanın temelinde de su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin yer aldığını, ama her şeyden önce insanoğlunun varlığını sürdürülebilmesi için suyun temel şartlardan biri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Tuncel, “Bugün geldiğimiz noktada, su kıtlığı tüm dünyanın yaşadığı en büyük sorunlardan biri olarak ön plana çıkmaya başlıyor. Suyu tasarruflu kullanmayı ve temiz tutmayı öngören tedbirler almak ve bu çok büyük soruna dikkatleri çekmek hayati önem taşıyor” diye konuştu.
ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş da, Global Water Dances hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı