Antalya Vali Yazıcı, Gündoğmuş'un Senir Mahallesi'nde

Vali Yazıcı, Gündoğmuş'un Senir Mahallesi'nde

Paylaş
Vali Yazıcı, Gündoğmuş'un Senir Mahallesi'nde

Vali Yazıcı, Gündoğmuş'un Senir Mahallesi'nde

ANTALYA (DHA) - YANGINDAN etkilenen Gündoğmuş'un Senir Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Ersin Yazıcı, yangına karşı el birliğiyle hep birlikte mücadele ettiklerini ve bundan sonrada yaraların sarılması aşamasında birlikte hareket edeceklerini belirtti.
Manavgat'ta 28 Temmuz'da 4 farklı noktada başlayan orman yangınları, sınır ilçeler olan Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya'nın bazı mahallelerine de sıçramasıyla yaklaşık 75 bin hektarlık ormanlık alan ve tarım arazisine zarar verdi. Türkiye'nin en büyük yangın felaketi olarak tarihe geçen olayda 59 mahalle büyük zarar gördü. Yangından etkilenen bölgelerin ve vatandaşların yaralarının sarılmasıyla ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ersin Yazıcı, Gündoğmuş'un Senir Mahallesi'ni ziyaret ederek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yazıcı, yangında mağdur olan vatandaşların eksikleri, acil ihtiyaçları ve talepleri olup olmadığını sorarak Kaymakam Hamza Özbilgi'den mahallede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Vali Yazıcı, bölge halkının önemli geçim kaynaklarından olan ve yangında büyük zarar gören tarım alanları zararlarının karşılanması hakkında açıklamalarda bulundu. Tarımla ilgili tespit çalışmalarının devam ettiğini ve desteklerin en kısa sürede açıklanacağını aktaran Yazıcı, bunun yanında vatandaşlara fidan desteğinin de verilebileceğini söyledi. Mahalle sakinleriyle konuşmasında önemli olanın can kaybının olmamasının olduğu, diğer her şeyin telafisi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmaması önceliğimiz. Yaralarımızı en kısa zamanda hızlıca saracağız" dedi.
Senir Mahallesi'ndeki zararlarla ilgili Kaymakam Özbilgi ve Muhtar Durmuş Ali Yıldız'dan bilgi alan Vali Yazıcı, “Köyümüzde hayvan kaybı yok çok şükür. Mahallemizde 30 ev yangından zarar gördü. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza verilen konteyner evlerin elektrik, su ve klima gibi eksikleri giderilmiş durumda. Yine bu konteynerlerde kullanılacak olan ev eşyaları ve aletleri de vatandaşlarımıza ulaştırılmış. Vatandaşlarımız her türlü ihtiyacında Afet Yönetim Merkezi'mize ulaşarak ihtiyaçları için talep oluşturabilir. Zarar gören vatandaşlarımızın evleri de inşallah bir yıl içinde yapılacak" şeklinde konuştu.
Yangında zarar gören bölgelerin en kısa sürede telafi edilip tekrar yeşillendireceğinin altını çizen Vali Ersin Yazıcı, mahalle ziyaretinin ardından Afet Yönetim Merkezi'ne geçerek orman yangınından etkilenen bölgelerde yapılan çalışmalarla ilgili kaymakamların ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı