Antalya Vali Yazıcı, Korkuteli'de

Vali Yazıcı, Korkuteli'de

Paylaş
Vali Yazıcı, Korkuteli'de

Vali Yazıcı, Korkuteli'de

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Korkuteli ilçesine gerçekleştirdiği çalışma gezisinde bölge muhtarlarıyla toplantıda bir araya gelerek bölgenin sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinledi. Vali Yazıcı, Korkuteli esnafını ziyaret ederek sohbet etti.

Vali Yazıcı, çeşitli temaslarda bulunmak için Korkuteli ilçesini ziyaret etti. Vali Yazıcı'nın ilçe ziyaretine Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet eşlik etti.

İlçede önce Karyağdı Armudu'nun hasadına katılan Vali Yazıcı, 2019 yılında kurulan ve Korkuteli'nin ilk üretici kooperatifi olan Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezi'ni ziyaret etti. Bölgenin yöresel ürünleri olan ve üretimi yapılan tarhana, bulgur, reçel ve erişte ürünleri hakkında bilgi aldı.

BÖLGE İÇİN TARIM VE HAYVANCILIK ÖNEMLİ

Temaslarına Korkuteli'nde 2019 yılından bu yana faaliyet gösteren, 1038 büyükbaş ve 392 küçükbaş hayvan kapasiteli hayvancılık işletmesini ziyaret ile devam eden Vali Yazıcı, çiftlik sahibi Can Çayrak'tan Simental ve Holstein damızlık sığır üretimi konularında bilgi aldı. Çiftlik sahibi Can Çayrak, bu cins ineklerden inek başı günde ortalama 34 litre süt elde ettiklerini aktardı. Özellikle bölge için tarım ve hayvancılığın öneminden bahseden Vali Yazıcı, başarılı çalışmalarından dolayı çiftlik çalışanlarını tebrik etti.

ESNAFIMIZIN SORUNLARI NOT ALDIK

Korkuteli Mehmet Akif Ersoy Caddesi esnafını da ziyaret eden Vali Yazıcı, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bir esnaf çocuğu olarak attığı her adımda, hayatın her anında esnaflarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Samimi, güler yüzlü, cana yakın ve çalışkan Korkuteli esnafımızı ziyaret ettik. Neşelerine ortak olup hasbihal ettik. Bölge ile ilgili sorunlarını not alıp, önerilerini dinledik. Her zaman esnafımızın yanındayız. Tüm esnaflarımızın işleri de kazançları da bol ve bereketli olsun" dedi.

MUHTARLARI DİNLEDİ

Vali Yazıcı, Korkuteli ilçe ziyaretleri kapsamında bölgedeki çalışmaları ve sorunları dinlemek için mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda muhtarları tek tek dinleyen Vali Yazıcı, "Uzun bir aradan sonra muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Pandemi yaşamımızı alt üst etti. Pandemiden dolayı bu tür toplantılara ara vermek zorunda kalmıştık ama artık inşallah daha sık bir araya geleceğiz" diye konuştu. Geçmişten bugüne yardımlaşmanın kültürümüzün en önemli parçası olduğuna değinen Vali Yazıcı, "Biz sosyal bir devletiz. Büyük Türk Devletiyiz. Türklerin en büyük özelliği muhtaçlara yardım etmektir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir inancına sahip bir milletiz. Eğer mahallenizde bir ihtiyaç sahibi varsa bizim haber verme görevi muhtarlarındır" dedi, muhtarlardan gariban ve yardıma muhtaç olanların valiliğe bildirilmesini istedi.

ŞEHİDİN BABA OCAĞINA ZİYARET

Toplantı sonrası bir tarım firmasını gezen ve bilgi alan Vali Yazıcı, daha sonra 2011 yılında Siirt'te şehit düşen Jandarma Er Adem Yörük'ün baba ocağını ziyaret etti. Vali Yazıcı, şehidin annesi Meryem Yörük ve babası İlyas Yörük ile sohbet edip hatırlarını sordu. Her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerimizin kıymetli ailelerini ziyaret etmeye hatırlarını, sıkıntılarını sormaya devam edeceğiz. Şehit ailelerimiz bizler için çok kıymetli. Ay yıldızlı bayrağımız için, ülkemiz için şehadet şerbeti içen kahramanlarımızın aileleri bize emanet" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı