Merkez Yalova’da su altyapısının yenilenmesi için görüşmeler sürüyor

Yalova’da su altyapısının yenilenmesi için görüşmeler sürüyor

Paylaş
Yalova’da su altyapısının yenilenmesi için görüşmeler sürüyor

Yalova’da su altyapısının yenilenmesi için görüşmeler sürüyor

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’nın en önemli sorunlarından birisi olan içme suyu altyapısıyla ilgili belediye olarak girişimlerde bulunduklarını ve kendilerinden istenen tüm evrakları tamamladıklarını söyledi. Salman, “İçme suyu altyapısı bir an önce değişmeli. Atılacak adımı bekliyoruz” dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova ve köyler dahil 550 kilometrelik içme suyu altyapısının değiştirilmesi için İller Bankası ile ilgili tüm prosedürleri tamamladıklarını söyledi. Bu anlamda kolları sıvayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman geçen dönemde adım atarak İller Bankası’ndan bu çalışma için kredi talebinde bulunmuştu. Yeni dönemde de belediye başkanı seçilen Salman, altyapı değişikliği konusu üzerinde kararlılıkla durduğunu ve herkesin bu altyapının eskimesi ve yeniden değiştirilmesi konusunda hemfikir olduğunu belirtti. İller Bankası ile görüştüklerini söyleyen Salman, “Yalova’da bu altyapının değişimini önemsiyoruz. 15 gün önce İller Bankası’na bir ekip gönderdik ve görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Şu anda atılacak adımı bekliyoruz. Zira biz belediye olarak üzerimize düşen ve bizden istenen her şeyi tamamladık. İller Bankası tarafından umarız ki kredimiz onaylanır. Biz de bir an önce ilin bu çok önemli ihtiyacını karşılamak adına daha fazla zaman kaybetmeden çalışmalara başlarız. Yalova’nın köyleri ile birlikte 550 kilometrelik içme suyu altyapısı değiştiğinde uzun yıllar böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulmaz” dedi.
Kredi notlarının yüksek olduğunu da söyleyen Salman, “Yalova Belediyesi olarak kredi notumuz son derece yüksek, bu konuda bir sıkıntımız da yok. İller Bankası istediği anda bize bu krediyi Dünya Bankası ya da Avrupa Yatırım Bankası kanalıyla kullandırabilir. Gelişmeleri bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı