Merkez Yanan ormanlık alanlar ağaçlandırılacak

Yanan ormanlık alanlar ağaçlandırılacak

Paylaş
Yanan ormanlık alanlar ağaçlandırılacak

Yanan ormanlık alanlar ağaçlandırılacak

MERSİN, (DHA)-MERSİN'de geçtiğimiz temmuz ayında çıkan orman yangınlarında, yanan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılmasının ilk adımları atılıyor
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Silifke ve Gülnar Orman İşletmelerinde yıl içinde çıkan yangınlar sonucu tahrip olan ormanlık alanlarımızda, üretim ve saha temizliği, yol yapım ve onarımı ile ağaçlandırma yapılacak sahaların tespiti ve projelendirme işlerine aralıksız devam ediliyor. Yapılan incelemelerde Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’a, Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç ve Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan eşlik etti.
Bölge Müdürü Akduman, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim etkinliğinin Yeşilovacık’ta yapılmasının planlandığını belirtti.
Ayrıca, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Yeşilovacık Şefliği görev alanındaki yanan sahaların yeniden orman haline getirilmesi çalışmalarında yerleşim yerleri ile tarım arazilerine bitişik ormanlık alanlarda, yangının hızını yavaşlatmaya ve durdurmaya yönelik olarak servi, keçiboynuzu ve badem gibi ağaç türlerinden bir kuşak oluşturulmasını, sahaların yeniden yeşertilmesini ve yapılan çalışmaların hızlandırılmasını talimatladı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı