Bakım Yaşlanmayı önleyen bakım kuralları ve en iyi bileşenler

Yaşlanmayı önleyen bakım kuralları ve en iyi bileşenler

Paylaş
Yaşlanmayı önleyen bakım kuralları ve en iyi bileşenler

Sağlıklı, temiz, genç ve taze bir cilt hayal değil. Cildinize zamanın elinin değmesini istemiyorsanız günlük hayatınızda yapacağınız değişiklik ve uygulamalarla yaşınıza göre daha genç bir cilde sahip olabilirsiniz. Uzmanlara göre, cilde düzenli bakım uygulamak ve bazı noktalara dikkat etmek uzun vadede cildi koruyor, yaşlanmayı yavaşlatıyor. Posta.com.tr okurları için yaşlanmayı önleyen bakım kurallarını bir araya getirdik.

Posta.com.tr Özel | Cilt bakımı söz konusu olduğunda, kadınların aklına genel olarak kozmetik ürünlere yönelmek ya da profesyonel cilt bakımına gitmek gelir. Oysaki zamandan ve paradan tasarruf ederek bakımlı bir cilde sahip olmak oldukça kolaydır.

Haberin Devamı

Cildiniz de yaşlandığı için cilt bakımına 20’li yaşlarda başlamak gerekir. Genleriniz, günlük alışkanlıklarınız ve güneş cilt bakımına başlama yaşınızı belirler. Bununla birlikte cilt bakımı için hiç bir zaman geç değildir, cildinize baktığınızda her zaman karşılığını alırsınız. 

YAŞLANMAYI ÖNLEYEN BAKIM KURALLARI 

Sabah yataktan kalktığınızda bile ışıl ışıl, parlak, pürüzsüz ve tam anlamı ile mükemmel bir cilde sahip olmak istiyorsanız, düzenli olarak cilt bakımı yapmalısınız. Uyku sisteminizin, beslenme şeklinizin ve stres seviyenizin cildiniz üzerinde etkili olduğunu unutmayın. 

Derinlemesine temizliğin püf noktaları

  • Her gece yatmadan önce ve sabah kalktığınızda yüzünüzü cilt tipinize uygun bir ürün ile iyice yıkayın ve yumuşak bir havlu ile cildinizi kurulayın. Daha sonra bir parça pamuğun üzerine yine cilt tipinize uygun bir temizleme sütü alın ve gözenekleri açarak kalan kir, makyaj artıklarını temizleyin. Köpüren ürünler sülfat içerir, daha doğal bir bakım için köpürmeyen temizleyiciler tercih edin
  • Neden buhar uygulaması yapılmalı?
    Derinlemesine yüz temizliği için gözeneklerin daha fazla açılmasını sağlayabilirsiniz. Gözeneklerin buharla açılması serumların daha iyi işlemesine destek olur. Bu noktada evde yapabileceğiniz buhar uygulaması en büyük yardımcınız. Geniş bir tencereye su koyun ve kaynatın. Tencereye eğilerek cildinizin dayanabildiği sürece bekleyin ve daha sonra suları temizlemek için temiz bir mendil kullanın.
  • Tonik ve misel su ile temizleme gerekli mi? 
    Cilt temizliğinde tonik çok fazla tercih edilmese de özellikle temizleyici ürünlerin kalıntılarının arındırılması için tonik ya da misel su gibi hafif bir temizleyici ve sıkılaştırıcı işinize yarayacak. 
  • Peeling
    Cildin üzerinde biriken ölü tabakanın temizlenmesi ile cildin nefes alması ve hücrelerin yenilenmesi için gereklidir. Cilt yüzeyindeki ölü deri hücreleri cildinizin donuk görünmesine neden olur. Ölü deri hücrelerini yok etmeye yardımcı olan peeling uygulamasını haftalık cilt temizliği rutininize mutlaka eklemeniz gerekir. 50 yaşın altındaysanız, haftada 2 defa peeling yeterlidir. 

Doğru nemlendirme ve beslenme

  • Serum kullanmalı mı? Antioksidan, asitler, vitaminler gibi aktif içerikleri yoğun olarak barındıran cilt bakım ürünlerini serum olarak adlandırıyoruz. Serumun asıl görevi yoğun ve güçlü yapısı sayesinde epidermis denen cildin en üst tabakasına derinlemesine nüfuz etmesidir. Bu sayede serum, nemlendirici kremin etkisini arttırmaya ve daha kolay emilmesini sağlamaya da yardımcı olur.  Cilt sorunlarına göre tercih edeceğiniz serumlar, cilt problemlerinin giderilmesine destek olur.  Serumlar hafif ve etkili yapıları nedeniyle temizlikten hemen sonra kullanılmalıdır. Gündüz ve gece bakımınız için cildinizi ihtiyaçlarına göre farklı serumlar kullanabilirsiniz. 
  • Kırışıklık karşıtı bakım için şu bileşenleri deneyebilirsiniz; 

    • Retinol: Araştırmacılar ayrıca retinolün yaşlanma belirtilerini azaltan kolajen üretimini artırmaya yardımcı olabileceğini düşünüyor.
    • Kolajen: Kolajen, kemikleriniz, cildiniz, saçlarınız, kaslarınız, tendonlarınız ve bağlarınız için ana yapı taşlarından biri olarak hizmet eden bir proteindir.
    • Hyaluronik asit: Hyaluronik asit cilde nemlendirme sağlar ve süper yumuşak ve dolgun kalmasını sağlar.
    • Quenzim 10: Cildin hasarlara karşı tepki verebilmesi ve kendini yenileyebilmesi için koenzim q10 bileşiğe ihtiyacı vardır.
    • Salisilik asit:    Cildinizin gözeneklerine derinlemesine nüfuz eder ve tıkanmış sebum yağını gevşetir ve güçlü bir kimyasal peeling etkisi yaratır. Kırışıklıkların yanı sıra sivilceler için de etkilidir. 
  • Serum sonrası bir kaç dakika bekleyerek nemlendiricinizi sürebilirsiniz.  Cildiniz kuru ise yoğun bir nemlendirici tercih etmek, yağlı bir cilde sahipseniz su bazlı bir nemlendirici tercih etmek önemlidir. 
  • Yağ bazlı ürünleri en son kullanmalısınız. Doğal yağları nemlendiricinizi üzerine sürebilirsiniz. 
  • Göz çevresi hassastır. Temizleyicilerinizin ve ürünlerinizin göz çevresine uygun olup olmadığını kontrol edin. Göz çevresi için ayrı bir bakım kremi edinmek, göz altı torbaları ve kaz ayaklarındaki kırışıklıklar için oldukça etkilidir. 

Unutmayın, kırışıklıkların oluşmasını önlemek, onları yok etmekten çok daha kolaydır. Bu nedenle düzenli bakım oldukça önemlidir

Haberin Devamı