Egzersiz - Diyet Aç karnına 1 fincan içen fazla kilolarından kurtuluyor

Aç karnına 1 fincan içen fazla kilolarından kurtuluyor

Paylaş
Aç karnına 1 fincan içen fazla kilolarından kurtuluyor

Vücudunuzdaki fazla kilolardan şikayetçiyseniz bitki çaylarına bir şans verebilirsiniz. Diyet ve egzersiz listesine ek olarak tüketilen bazı bitki çayları, vücuttaki yağları hızlı bir şekilde yakıyor. Tarçın çayı da kilo vermeyi kolaylaştıran bitki çayları arasında yer alıyor. Tatlı ve açlık krizlerini önleyen tarçın çayı, kan şekerini de dengede tutuyor. Özellikle aç karnına içilen tarçın çayı, vücuttaki yağları cayır cayır yakıyor.

 

Posta.com.tr | Tarçın, kokusuyla ve tadıyla severek tüketilen baharatların başında geliyor. Özellikle tatlılara müthiş bir lezzet katan tarçın herkesin mutfağında bulunuyor.

Haberin Devamı

Tarçın baharat olarak tüketilmesinin yanı sıra çay olarak da çok sık tüketiliyor. Özellikle kilo vermek ve fazla kilolarından kurtulmak isteyen herkesin son zamanlarda popüler bitki çayı haline gelen tarçın çayı, düzenli tüketildiğinde zayıflamanıza yardımcı oluyor.

İnatçı bölgesel yağlar üzerinde bile etkili olan tarçın çayı ile incecik bir vücuda sahip olabilirsiniz. Ancak tarçın çayından sonuç alabilmek için doğru ve düzenli bir şekilde tüketmeniz gerekiyor.

Tarçın çayının vücuda sayısız faydası da bulunur. Zayıflama süreçlerini kolaylaştırırken bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

  • Tarçın çayı, kan şekerini dengede tutuyor.
  • Sindirim sistemini düzenliyor ve bağırsakları çalıştırıyor.
  • Tarçın çayı, mide sorunlarına iyi geliyor.
  • Kolesterol düzeylerinin dengede tutulmasını sağlıyor.
  • Vücuttaki şişkinlikleri önlüyor.
  • Tarçın çayı hafızayı güçlendiriyor.
  • Tarçın çayı, bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı koruyor.
  • Vücudun direncini artırıyor.
  • Ani açlık ve tatlı krizlerini engelliyor.

Tarçın çayının sağlık açısından birçok faydası bulunduğu gibi zayıflatıcı etkisi de bulunuyor. Tarçın çayını diyet listenize ek olarak tükettiğinizde metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede vücudunuzdaki yağların daha kısa sürede yakılmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Özellikle göbek, basen ve kalça bölgesindeki yağları tarçın çayı sayesinde daha kısa sürede eritebilirsiniz.

Tarçın çayı bağırsakları çalıştıran özelliği sayesinde vücuttaki şişkinliği de ortadan kaldırıyor. Vücutta biriken ödem ve toksinlerin kısa sürede atılmasına yardımcı oluyor. Tarçın çayını tüketerek zayıflamak için doğru zamanda tüketmeniz gerekiyor.

Genellikle tarçın çayının yemeklerden 30 dakika önce içilmesi öneriliyor. Çünkü yemeklerden önce içilen tarçın çayı, iştahı baskılayarak fazla kalori alımını engelliyor.

Tarçın çayını aç karnına da tüketebilirsiniz. Kahvaltıdan ve yemeklerden önce içilen 1 fincan tarçın çayı kan şekerini dengeliyor, iştahı baskılıyor ve tokluk hissi sağlıyor. İştahı baskılayıcı polifenol içeren tarçın çayı aç karnına tüketildiğinde kilo vermeyi hızlandırıyor.

ÖNEMLİ NOT! Eğer bir sağlık probleminiz ya da düzenli olarak kullandığınız ilaç varsa tarçın çayını zayıflamak için tüketmenden önce bir doktora danışmanız gerekir.

Tarçın çayını gereğinden fazla tüketmez bazı yan etkilere sebep olabilir. Tarçın çayını her gün 1 fincandan fazla tüketmez kabızlık problemine sebep olur.

Haberin Devamı

Tarçın çayı kan şekerini aşırı düşürebilir. Özellikle ameliyat öncesi ve sonrasında birtakım problemlere neden olabilir. Bu sebeple tarçın çayını içerken dikkatli olmak gerekir.

Kilo verebilmek için evde tarçın çayını çok kolay bir şekilde demleyebilirsiniz.

Toz tarçın ile hazırlanan çay için: 1 tatlı kaşığı toz tarçını bir demlik içine koyun. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su ekleyin. 10 dakika boyuna tarçın çayının demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek içebilirsiniz.

Kabuk tarçın ile hazırlanan çay için: 3 adet kabuk tarçını demliğin içerisine koyun. Üzerine 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. Tarçın kabuklarını 5-10 dakika demlenmeye bırakın.