Egzersiz - Diyet Diyet yaparken doğru bilinen 5 yanlış

Diyet yaparken doğru bilinen 5 yanlış

Paylaş
Diyet yaparken doğru bilinen 5 yanlış

Kilo vermeye karar verdiğinizde diyet yapmak için araştırmalar yaparken her denileni uygulamaya çalışmak yapılan en büyük yanlışlardan biri... Diyet yaparken herkesin doğru bildiği ancak aslında gerçeğin tam anlamıyla öyle olmadığı durumlar var. Hemen hemen her diyette kilo verdiği düşündürülen bazı bilgiler aslında sandığınız gibi değil. Diyet yaparken doğru bilinen 5 yanlışı sizler için araştırdık.

Kilo vermek için vücudunuza uygun bir diyet ve egzersiz programına uymanız gerekir. Ancak diyet yaparken doğru bilip yaptığınız bazı şeyler kilo vermenizi yavaşlatabilir. Diyet listelerinde yer alan doğru bilinen yanlışları tek tek derledik.

Haberin Devamı

1-SU İÇMEK ZAYIFLATIR


Her gün bol su içmenin zayıflamaya etkisi olduğu söylenir. Ancak bu doğru değildir. Su sağlığınız ve beslenmeniz açısında çok önemli bir görev görür.

İçinde sodyum, flor, potasyum, kalsiyum ve klor minerallerini barındırır. Vücuttaki ödem ve toksini atmanızı kolaylaştırır. Ancak su tek başına kilo vermenizi sağlamaz.

2-AZ UYUMAK KİLO VERDİRİR


Az uyumanın kilo verdirdiği efsanesi de herkes tarafından söylenir. Az uyumak yeterli kadar dinlemenizi sağlayamaz ve üzerindeki stresi artırır.

Uyku saatiniz kısaldıkça yemek yeme istediğiniz artar. Bu sebeple az uyumak yerine her gün bir uyku düzeni oluşturmanız gerekir. Düzenli olarak 8 saat uyumak kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur.

Haberin Devamı

3-ÖĞÜN ATLAMAK GEREKİR

Ana öğünlerden biri atlandığında ve özelikle de sabah veya akşam öğünlerinden birinin yenmemesi durumunda daha kolay kilo verilebileceği söylenir. Fakat öğün atlayarak uzun süre kendinizi aç bırakmış olursunuz ve bu durum ani açlık krizlerini tetikleyebilir.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için hiç bir öğün atlanmamalıdır. Sabah, öğlen ve akşam öğünleri iştahı kontrol altına alır ve sık acıkmayı önler.

4-MAYDANOZ SUYU ZAYIFLATIR MI?

Maydanoz suyu içerek kilo vermeyi düşünen kişi sayısı oldukça fazla. Maydanozun içinde çok miktarda C vitamini bulunur. Sindirimi düzenleyerek idrar sökücü görevi görür. Bu yüzden maydanoz kullanıldığı zamanlarda oluşan geçici kilo kaybetmenin nedeni yağ kütlesi değil, su miktarıdır.

Maydanozu kilo vermek için değil ancak vitamin ve antioksidan açısından yararlanmak için salatalarınızda bol miktarda kullanabilirsiniz.

5-AÇ KARNINA LİMON SUYU İÇMEK...


Aç karnına limon suyu içmenin yağ yakıcı özelliği olduğu söylenir. Ancak bu da doğru sandığımız bilgiler arasında yer alır.

Bazı besinlerin içinde bulunan kafeinin kısa süreli etkisi, vücuda alınan kalorinin enerji olarak kullanılmasına yardımcı olur. Asitli besinlerin böyle bir etkisi bulunmaz. Bu besinler mide asidini artırır. Daha çok acıktırır. Bu sebeple aç karnına limon suyu içerek zayıflamayı düşünmek yanlış olur.

Haberin Devamı