Egzersiz - Diyet Omuz Hareketleri Nelerdir? En Etkili Omuz Egzersizleri

Omuz Hareketleri Nelerdir? En Etkili Omuz Egzersizleri

Paylaş
Omuz Hareketleri Nelerdir? En Etkili Omuz Egzersizleri

Omuz eklemi, omuz çevresindeki kaslar tarafından korunmaktadır. Omuz kaslarında zayıflık olması durumunda, omuz ekleminde yaralanma riski meydana gelmektedir. Omuz eklemini ve omuz kaslarını sağlıklı tutmak için düzenli olarak omuz egzersizi yapılması gerekmektedir. Peki, omuz hareketleri nelerdir? En etkili omuz egzersizleri, merak edilen tüm detayları derledik.

Omuz gelişimi dengesizliği yaşayanlar veya kambur bir duruşa sahip olanlar, omuz hareketlerini yapmaktadır. Omuz kasları ön, yan ve arka olmak üzere gruplara ayrıldığından, her bir omuz hareketi farklı kas grubunu çalıştırmaktadır. Omuz egzersizleri dumbbell shoulder press ile açılmaktadır

Haberin Devamı

OMUZ HAREKETLERİ NELERDİR?

Omuz problemi olsun veya olmasın, hemen herkese günlük olarak omuz hareketleri yapması önerilmektedir. Omuz eklemlerini harekete geçiren omuz hareketleri, omurilik sağlığını korumaktadır. Spor salonlarının yanı sıra evlerde de omuz hareketleri kolaylıkla yapılabilmektedir. Halter veya bar yardımı ile yapılan push-pres hareketi, omuz dışında sırt ve bacak kaslarını da harekete geçirmektedir. Uzun çubuktan faydalanarak standing military pres hareketi yapılabildiği gibi aşırı olmayan dambıllar seçilerek dambıl ile prush-press hareketi yapılmaktadır.

Antreman geçmişinden bağımsız olarak gerçekleştirilen omuz hareketleri düzenli olarak yapıldığında, omuzlarda gözle görülür değişiklikler fark edilmektedir. Dambıl, bar ve egzersiz lastiği gibi ekipmanlar ile omuz hareketleri etkili bir şekilde uygulanmaktadır. Omuz hareketleri yapmaya başlamadan önce kasların ısınması gerekmektedir. Üç set şeklinde yapılan omuz hareketleri için 10-15 arası tekrar yapılmaktadır.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ OMUZ EGZERSİZLERİ

Üst vücudun düzgün görünmesi için en etkili omuz egzersizleri önerilmektedir. Omuz egzersizleri yaparken herhangi bir sakatlanma yaşamamak için esneme ve ısınma hareketleri uygulanmaktadır. Dambılları öne doğru kaldırma, halteri öne doğru kaldırma, front press, back press, lateral raises ve şınav, en etkili omuz egzersizleri arasında yer almaktadır.

Ön ve yan omuz kaslarını çalıştıran front press, oturarak veya ayakta yapılabilmektedir. Front press hareketinin boyun arkasında yapılan versiyonu olan back press için halter boynun arkasında tutularak kaldırıp indirilmektedir. Herhangi bir alet kullanmadan yapılabilen şınav hareketi, en faydalı egzersizler arasında bulunmaktadır. Sadece omuzları çalıştırmakla kalmadığı gibi aynı zamanda göğüs kaslarını, bilekleri ve kolları geliştirmektedir.