Egzersiz - Diyet Uyurken daha fazla kilo verebilirsiniz!

Uyurken daha fazla kilo verebilirsiniz!

Paylaş
Uyurken daha fazla kilo verebilirsiniz!

Kilo vermek ve vücudunuzdaki yağların daha hızlı bir şekilde yakılmasını istiyorsanız uyku düzenine dikkat etmeniz gerekir. Araştırmalar uyku ve kilo verme arasında doğrudan bir ilişki olduğunu söylüyor. Düzenli ve yeterli uyumak metabolizmanın hızlanmasına destek oluyor. Uyumadan önce yapılan egzersizler ya da uyku öncesinde tüketilen yağ yakıcı doğal kürlerde uyku esnasında vücudun daha hızlı kilo vermesine yardımcı oluyor. Uyurken daha fazla kilo vermenin basit yollarını Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için sadece beslenme düzenine dikkat etmeniz gerektiğini ya da düzenli olarak egzersiz yapmanız gerektiğini düşünürsünüz. Ancak kilo verebilmek için düzenli ve yeterli bir uyku düzenine sahip olmanız gerekir. İyi bir uyku gece boyunca metabolizmanızın çalışmasına yardımcı olurken vücuttaki yağların da daha kısa sürede yakılmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Metabolizmayı gece boyunca aktif tutmak uykuda kalori yakmanızı kolaylaştırır. Bazı araştırmalar az uyuyan kişilerde daha fazla iştah artışı yaşandığını ve gece en fazla 7 saat uyuyan kişinin beden kitle endekslerinin gece 7 saatten çok uyuyandan daha yüksek olduğunu söylüyor.

Özellikle zayıflamak isteyen herkesin uyku düzenine dikkat etmesi gerekiyor. İnsanlar az uyuduğu zaman açlık hissi daha çok arıyor. Başka bir araştırma 4 saatten az uyuyan kişilerin daha fazla yemek yiyerek fazla kalori aldıklarını vurguluyor.

Uyurken kilo vermeniz için vücudunuzu yağ yakımı için 7,8 hatta 9 saat uykuya hazırlamanız gerekir. Ayrıca uykusuz kalmak ve yetersiz uyumak yorgun, bitkin, halsiz hissetmenize de sebep olur. Ayrıca yorgun olmak aç olmaya denktir. Özetle zayıflayabilmek için iyi bir uyku düzenine sahip olmanız gerekir. Peki, uykuda bile vücudunuzdaki yağları nasıl yakabilirsiniz?

Haberin Devamı

Kilo vermek için ağır diyet ve egzersiz programlarını uygulamak yerine düzenli ve dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirin. Her gün aynı saatte uyumaya ve uyanmaya da özen gösterin. Günlük aldığınız kalori miktarına dikkat edin ve ihtiyacınız dışında kalori almayın.

Kadınların günde yaklaşık 2 bin kaloriye, erkeklerin ise 2 bin 500 kaloriye ihtiyacı vardır. Egzersiz ya da yürüyüşlerinizi uyku öncesinde yaparak kilo verme hızınızı artırabilirsiniz. Ayrıca karanlıkta uyumaya çalışarak vücudunuzu dinlendirin.

Uyuduğunuz odanın sıcaklığı da kilo vermeniz üzerinde etkilidir. Bu biraz şaşırtıcı gelebilir ancak düşük sıcaklıkta uyumak yağları cayır cayır yakmayı kolaylaştırır. Hatta yüzde 42 oranında yağ yakımını hızlandırır. Sıcak bir odada uyumak ise bunun tam tersi etkilerini gösterir.

Uyku öncesinde tükettiğiniz besinlere de özellikle dikkat etmenizde fayda var. Midenizi rahatsız etmeyecek ve vücudunuzda yağ depolamayacak besinleri tüketmeye özen gösterin.

Çünkü uyku öncesinde fazla kalorili gıdaları tüketmek vücutta yağ olarak depolanır. Bu sebeple akşam yemeklerinizi uyumadan 3-4 saat önce yemeniz önerilir. Uyku öncesinde metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakımını destekleyen kürlerden de faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Örneğin; uyumadan 2 saat önce içilen maydanoz suyu, gece boyunca metabolizmayı çalıştırarak, vücuttaki yağların yakımını sağlıyor.

Vücudunuzu temizliyor ve ödem ve toksinleri daha kolay dışarı atmanıza yardımcı oluyor. Maydanoz suyunu gece yatmadan önce içtiğinizde bağırsaklarınızın da daha kolay çalışmasına yardımcı olursunuz. Uyumadan 2 saat önce maydanoz suyu içerseniz göbek bölgenizdeki yağları cayır cayır yakabilirsiniz

  • Bir tencereye 3 su bardağı su koyun.
  • Ardından yıkadığınız maydanozları saplarıyla birlikte tencereye ekleyin.
  • Maydanozları 2-3 dakika kadar kaynatın.
  • Daha sonra demlenmeye bırakın.
  • 15 gün boyunca uyumadan önce her gece 1 bardak tüketin.