Egzersiz - Diyet Protein tozu nedir, ne işe yarar? Protein tozu zararlı mı?

Protein tozu nedir, ne işe yarar? Protein tozu zararlı mı?

Paylaş
Protein tozu nedir, ne işe yarar? Protein tozu zararlı mı?

Protein tozu, çeşitli bitkilerden ya da süt gibi hayvansal ürünlerden elde edilen besin takviyesidir. Sporcuların kas yoğunluğunu artırmak için kullandıkları bu toz bir ek gıdadır. Yeteri kadar doğal protein alamayan sporcular protein tozu kullanabilir. Protein tozu nedir ve ne işe yarar, zararlı mıdır ayrıntıları ile derledik.

Protein tozu dengeli ve ölçülü kullanırsa zararlı değildir. Mutlaka bol su ile tüketilmesi de uzmanlar tarafından önerilir.

Haberin Devamı

PROTEİN TOZU NEDİR?

Protein tozu, yüksek protein içeriğine sahip olan bir takviye gıdadır. Satılan protein tozları sporcuların kas kütlelerini artırmak için sporcuların kullanması gereken bir besin takviyesi olarak satılır. En çok kullanılan ve bilinen formu da peynir altı suyudur. Peynir altı suyundan elde edilen bu protein tozu hayvansal kaynaklardan elde edilir.

NE İŞE YARAR?

Ağır spor yapan kişiler kas yapılarını artırmak için protein tozu kullanır ve bu bir besin takviyesidir. Yeteri kadar protein almayan sporcular genellikle takviye olarak protein tozu kullanır. Vücuda ek olarak protein alımı sayesinde kas kütlesi daha hızlı artırılabilir. Sporcuların yanı sıra yaşlılara da protein tozu tavsiye edilir. Protein tozu içerek yaşlı kişiler kas kayıplarının önüne geçebilir ve kaslarının daha yavaş azalmasını sağlayabilir. Çünkü yaşlandıkça kişilerin hareket kabiliyeti azalır ve kas kütlesinde bir düşüş meydana gelir. Aynı zamanda yaşlıların protein tozu ile beraber kendilerine uygun olan sporu yapmaları ve kaslarını geliştirmeleri de önemlidir.

Haberin Devamı

PROTEİN TOZU ZARARLI MI?

Genelde sporcular kaslarını geliştirmek için protein tozu kullanırlar ve bu da akıllara zararlı olup olmadığı sorusunu getirir. Dengeli bir şekilde tüketilmesi ile protein tozunun herhangi bir zararı olmadığı bilinmektedir. Çünkü insanlar dengeli ve sağlıklı beslenmeli, eğer yeteri kadar doğal yollardan protein alamıyorsa protein tozu kullanmalıdır. Düzenli olarak protein tozu kullanan kişilerin buna ek olarak bol su tüketmeleri de gerekir. Eğer bol su tüketilmezse yüksek protein böbrekleri zorlar ve böbrek hasarlarına yol açabilir.