Yaşam Gaziantep haritası: Gaziantep ilçeleri nelerdir? Gaziantep hangi bölgede yer alır?

Gaziantep haritası: Gaziantep ilçeleri nelerdir? Gaziantep hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Gaziantep haritası: Gaziantep ilçeleri nelerdir? Gaziantep hangi bölgede yer alır?

Türkiye'nin nüfus bakımından en kalabalık şehirleri içerisinde Gaziantep'te yer almaktadır. Bu şehrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi içerisinde yer aldığı ve birçok ilçeye sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca yemekleri, tarımı ve gelişmiş sanayisi ile meşhur bir yeridir. Sizin için Gaziantep Haritası: Gaziantep ilçeleri nelerdir? Gaziantep hangi bölgede yer alır? İşte, tüm detaylar.

Ülkemizde yer alan her şehir kendine has kültürel yapısı, iklimi ve diğer özellikleri ile meşhurdur. Bu şehirlerin öncelikle il bazında değerlendirildiği bilinir. Yani öncelikle il isimleri bilinir. Daha sonra ise bu illerin ilçelere ayrıldığı dikkat çekmektedir. Gaziantep ili de farklı ilçelere ayrılan son derece gelişmiş ve büyük bir yerdir.

Haberin Devamı

Gaziantep Haritası: Gaziantep İlçeleri Nelerdir?

Ülkemizde birçok büyük il ve ilçe bulunmaktadır. Her il ve ilçe için farklı özellikler bulma şansı vardır. Bu durum Gaziantep içinde geçerlidir. Ayrıca Gaziantep büyük illerden birisi olduğu kadar son derece geniş nüfuslu ilçelere de sahiptir.

Gaziantep için Türkiye haritasına bakıldığı zaman konumu rahatça görülmektedir. Şehrin farklı yönlerinde son derece önemli şehirler yer almaktadır. Buna göre Gaziantep'in doğusunda Şanlıurfa yer alırken batısında ise Osmaniye bulunmaktadır.

Gaziantep ilinin kuzeyine baktığımız zaman Kahramanmaraş karşımıza çıkar. Şehrin güneyinde ise Kilis yer almaktadır. Ayrıca şehrin Suriye sınırına yakın olduğu da görülmektedir. Bunun yanında şehirde birçok büyük firmanın geniş bir ticaret ağı kurmuş olduğu bilinir.

Haberin Devamı

Gaziantep şehri merkezi kadar ilçeleri ile de dikkat çekmektedir. Hem il hem de ilçeler olarak Türkiye'ye değer katan bir konumda bulunur. Şehrin toplam ilçe sayısına baktığımız zaman 9 yer olduğu görülür. Gaziantep'in ilçe isimleri şu şekildedir;

- Şahinbey

- Şehitkamil

- Oğuzeli

- Yavuzeli

- Karkamış

- Nizip

- İslahiye

- Nurdağı

- Araban

Gaziantep ilinin sahip olduğu ilçeler arasında Şahinbey ve Şehitkamil oldukça büyük yerlerdir. Özellikle Şahinbey ilçesi 900 bin civarında bir nüfusa sahip olarak dikkat çeker.

Gaziantep Hangi Bölgede Yer Alır?

Gaziantep ülkemiz şehirleri içerisinde nüfusu 2 milyonu geçen yerlerden birisidir. Bu özelliği ile son derece önemli bir il olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bunun yanında şehrin çoğu kesiminde Akdeniz iklimi etkilidir.

Gaziantep şehrinin ait olduğu bölge Güneydoğu Anadolu şeklinde dikkat çekmektedir. Aslında bu il Akdeniz Bölgesi'ne olan yakınlığı ile bilinir. Ancak Gaziantep'in merkezi ve her ilçesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Bundan dolayı şehrin ait olduğu bölge denildiği zaman akla Güneydoğu Anadolu Bölgesi gelir.