Pratik Bilgiler 46/2-G trafik kazası nedir? 46/2-G cezası ne kadar, kaç Tl?

46/2-G trafik kazası nedir? 46/2-G cezası ne kadar, kaç Tl?

Paylaş
46/2-G trafik kazası nedir? 46/2-G cezası ne kadar, kaç Tl?

46/2-G trafik kural ihlalleri şerit değiştirme olarak belirlenmiştir. Yanlış şerit geçişi yapmak ya da kendi şeridinde ilerlememek 46/2-G trafik cezası alma nedenlerinden biridir. Günlük hayatta pek çok araç trafikte seyir halindedir. Bu nedenle kurallara en iyi şekilde uyulması beklenmektedir. Şeritlerin doğru bir şekilde ve zamanında değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde çeşitli kazalar meydana gelmektedir. Mal ve can güvenliği için tüm kurallara uyulması beklenir. 46/2-G trafik kazası nedir, 46/2-G trafik cezası ne kadar ve kaç TL sizler için derledik.

46/2-G trafik kazası oluşma nedenleri yanlış şerit değiştirmeden kaynaklanmaktadır. Gün içerisinde meydana gelen kazaların temel nedenlerinden biri şerit değiştirmedir. Şerit değiştirme zamanının ayarlanmaması ya da diğer araçları sıkıştırma çeşitli kazaların oluşmasına sebeptir.

Haberin Devamı

Bu nedenle sürücülerin mutlaka bu koşullara dikkat etmesi gerekmektedir. 46/2-G trafik cezası ise yanlış şerit değiştirme ya da sollama yapma durumlarında verilmektedir. Özellikle hızlı ve yanlış şerit değiştiren sürücüler için 46/2-G trafik cezası anında uygulamaya geçmektedir.

46/2-G TRAFİK KAZASI NEDİR?

46/2-G trafik kazası oluşması hatalı şerit değiştirmedir. Trafikte sorun yaşatacak bir noktaya gelinmemesi için belirli şeritler çekilmektedir. Araçların kendi seyir halinde oldukları şeritte düzgün bir şekilde kalması gerekmektedir. Aksi takdirde çeşitli kazalar ve çarpmalar meydana gelebilmektedir.

46/2-G trafik cezası da bu nedenle koyulmuştur. Günümüzde yanlış sollama yapan ya da hatalı şerit değiştiren kişiler için 46/2-G trafik cezası uygulamaya geçmektedir. Sağlıklı sürüş için ayna takibi önemlidir. Aynaların takip edilmesi ve şeritlerin doğru değiştirilmesi gerekir.

Haberin Devamı

46/2-G TRAFİK CEZASI NE KADAR?

46/2-G trafik cezası yanlış şerit değiştirme sonucunda verilmektedir. Kara yolları üzerinde belirli bir düzen oluşturma adına kurallar koyulmuştur. Bu kurallara tüm yaya ve sürücülerin dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle gün içerisinde yoğun olan trafiklerde şerit değiştirme oldukça sık yapılmaktadır. Şerit değiştirme sırasında herhangi bir kaza ya da sorun yaşanmaması için ayna kontrolü yapılmalıdır.

46/2-G trafik cezası para cezası şeklinde verilir. 2024 yılı içerisinde 46/2-G trafik cezası 6.439 TL olarak belirlenmiştir. Hatalı sollama ve çeşitli şerit kayma durumlarının tespiti halinde bu ceza sürücülere verilmektedir. Şeridi ortalama ve yolu kaplama durumlarında da bu ceza uygulamaya geçmektedir. Trafik içerisinde hak ihlallerini engellemek için trafik kuralları koyulmuştur.

 

46/2-G TRAFİK CEZASI KAÇ TL?

Gün içerisinde çok fazla kişi trafik içerisinde yer almaktadır. Trafik akışının düzgün ilerlemesi adına lamba sistemi, şeritler ve hız oranları tabelalar halinde sürücülere aktarılmaktadır. Bu kurallar arasında 46/2-G trafik kuralını ihlal eden kişiler ise 6.439 Türk Lirası cezası ödemektedir. Erken ödeme ile ise yüzde 25 indirimle 4,829,25 TL  ödenecek. 

Haberin Devamı

Şerit değiştirme cezası olarak bilinen bu tutar erken ödeme ile beraber indirimli şeklinde sürücülerden istenmektedir. Geç kalınması ya da bu cezasının ödenmemesi durumunda ise faiz işlenmekte ardından araç trafikten alınmaktadır.