Pratik Bilgiler 73/b trafik kazası nedir? 73/b cezası ne kadar, kaç TL?

73/b trafik kazası nedir? 73/b cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
73/b trafik kazası nedir? 73/b cezası ne kadar, kaç TL?

Karayollarında taşıtlarla seyir halindeyken camdan dışarı bir şeyler atılması ya da dökülmesi ile birlikte verilen ceza 73/B trafik cezası olarak öne çıkar. 73/B trafik kazası nedir? 73/B cezası ne kadar, kaç TL? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Araç sahipleri ve sürücülerin taşıt yolu üzerinde ya da karayollarında iken içeriden dışarıya herhangi bir cisim, eşya ya da madde atması yasaktır. Açık biçimde bu kuralı ihlal eden kişi ya da kişiler için 73/B trafik cezası uygulanmaktadır. Özellikle yolda seyir alan diğer kullanıcıların sağlığını korumak ve kaza yaşanmaması için büyük önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

73/B TRAFİK KAZASI NEDİR?

En sık uygulanan ve yaşanan trafik cezalarından biri olarak 73/B trafik cezası gelmektedir. Bu durum karayollarında veya taşıt alanlarında seyir alan aracın içinden dışarıya bir şey atılmaması ya da dökülmemesi üzerine öne çıkar. Bu kurulun ihlali ile birlikte ortaya çıkan trafik cezasının ödenmesi gerekir.

Özellikle camdan ya da aracın farklı yerlerinden bir şey atılması veya dökülmesi, diğer sürücülerin kaza sebebiyet verebilir. O yüzden bunu önleyebilmek için ortaya çıkarılmış ve kanun kapsamında ele alınmış bir trafik ceza türüdür.

73/B CEZASI NE KADAR?

Her sene belirlenen yüzdeler doğrultusunda trafik cezaları değişkenlik gösterir. Araçlar seyir halindeyken içeriden dışarıya herhangi bir şey atılması veya dökülmesi ile birlikte 73/B cezası uygulanır. Bu doğrultuda güncel bilgiler üzerinden ele alındığında şu an için 690 TL gibi bir miktar olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Özellikle bu cezanın 15 gün içerisinde ödenmesinin önemli olduğunu ifade etmek gerekir. Aksi takdirde daha yüksek ve faizli cezalar üzerinden bu durum ön plana çıkabilir. Özellikle trafikte diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atmamak adına bu kurala uymak büyük öneme sahiptir.

73/B CEZASI KAÇ TL?

Hem sürücünün kendisine hem de trafikteki diğer sürücülerin hayatını korumak amaçlı 73/B trafik cezası önemli yer taşır. Bu kural kapsamında sürücüler herhangi bir şekilde içeriden dışarıya bir şey dökmemeli veya herhangi bir madde atmamalıdır.

Zira özellikle rüzgar ile beraber arkadaki veya yandaki araçların ön camlarına gelebilir ve bu da ciddi trafik kazalarına sebebiyet verebilir. Böyle durumları önlemek için öne çıkan bu trafik cezası şu an güncel miktar üzerinden 690 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu cezayı yememek için ise mutlaka kurula uymanın önemli potansiyel teşkil ettiğini söylemek mümkün.

73/B TRAFİK CEZASI ÖDEMEZSE NE OLUR?

Bu trafik cezası ödenmediği takdirde faizli olarak daha yüksek miktar üzerinden ödeme durumu yaşanabilir. Ancak bunun aksine 15 gün içerisinde ödenmeyi de beraber %25 gibi bir indirimden faydalanmak mümkün. Diğer yandan trafikte en çok uygulanan, en sık öne çıkan trafik cezalarından biri olduğunu ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı