Pratik Bilgiler Amiral battı nasıl oynanır? Amiral battı oyununun kuralları nelerdir?

Amiral battı nasıl oynanır? Amiral battı oyununun kuralları nelerdir?

Paylaş
Amiral battı nasıl oynanır? Amiral battı oyununun kuralları nelerdir?

80'li veya 90'lı yıllardan bu yana en keyifli oynanan oyunlar içerisinde Amiral Battı gelir. Genelde kağıt üzerinde bulunan harf ve rakam doğrusundaki gemileri batırma oyunudur. Amiral Battı nasıl oynanır? Amiral Battı oyun kuralları nelerdir? Amiral Battı oyunu hakkında merak edilenleri derledik.

Eskiden kağıtlara çizim yapılarak oynanan Amiral Battı, günümüzde artık özel hazırlanmış şekilde bulmaca halinde satılmaktadır. Böylece üç boyutlu tasarım üzerinden artık karşılıklı Amiral Battı oyunu oynanmaktadır. Farklı uzunluklarda ve boyutlarda gemileri tahmin etmek suretiyle yarılamak ya da batırmak üzerine değerlendirilir.

Haberin Devamı

AMİRAL BATTI NASIL OYNANIR?

En zevkli strateji oyunlarından biri olarak amiral battı ön plana çıkmaktadır. Gerçek zamanlı şekilde oynama imkanı veren bu oyun artık dijital dünyada da oynanmaktadır. Diğer yandan basit kurallara sahip olduğu için 7'den 70'e herkesin oynayabileceği bir oyundur. Bu oyun karşılıklı iki kişiyle oynanır. Yatay olarak rakamlar ve dikey olarak ise harfler yerleştirilmek suretiyle kutucuklar hazırlanır.

Bu kutucukların içerisine farklı boyutlarda gemiler çizilir. Gemiler kutucukların içerisine yerleştirilir. Böylece bir kutucuk, iki ya da 3 kutucuk boyutuna sahip gemiler olur. Kişi vermiş olduğu harf ve rakam üzerinden geminin bulunduğu noktayı hedeflemeye çalışır. Böylece gemiye zarar verebilir ya da tamamen batırabilir. Bütün gemileri rakibinden önce batıran kişi kazanmış olur.

Haberin Devamı

 

AMİRAL BATTI OYUN KURALLARI NELERDİR?

Amiral Battı oyunu basit kurallara sahiptir. Bu kurallar sayesinde hem çocuklar hem de yetişkinler keyifli bir şekilde bu oyunu oynayabilir. Genelde oyun iki kişiyle oynanmaktadır. Aynı şekilde karşılıklı kişiler eşit sayıda ve boyutlarda gemileri kutucukların içerisine yerleştirir. Ancak burada kutucuğa yerleştirilen gemiler kişinin kendi isteğine göre farklılık yaratabilir.

Her oyuncu sırası ile 3 adet tahmin yürütme şansına sahiptir. Örneğin 4B, 5G, 3A gibi değişik kutucukları hedeflemeye çalışır. Üst üste 3 tane tahmin üzerinden sıra diğer rakibe geçer. Bu şekilde harf ve rakam üzerinden gemilerin bir kısmı yara alabilir ya da tamamı hedeflenerek parçalanabilir. Böylece 3 tahmin ile beraber en çok puanı alan ve gemileri batıran kişi kazanmış olur.

 

AMİRAL BATTI OYUNU STRATEJİSİ

Amiral Battı oyunu aynı zamanda bir strateji oyunu olarak öne çıkar. Buradaki en önemli strateji ise gemilerin yerini tahmin etmektir. Örneğin bir harf ve rakam üzerinden kutucukta geminin bir bölümü yakalandığında, geminin orada olduğu anlaşılır. Artık bundan sonra dikey ya da yatay olarak harf veya rakam sabitliği üzerinden gemi batırılır.