Pratik Bilgiler Bursa haritası: Bursa ilçeleri nelerdir? Bursa hangi bölgede yer alır?

Bursa haritası: Bursa ilçeleri nelerdir? Bursa hangi bölgede yer alır?

Paylaş

Diğer yandan Marmara Bölgesi'nde yer alan Bursa, oldukça fazla sayıda ilçeye sahiptir. Bu ülkelerin bir kısmı aynı zamanda yaz turizmine de açık bir alan olarak öne çıkar. Bununla beraber İstanbul ile Ege ve Akdeniz arasında bir geçiş noktası şeklinde de önemli bir şehirdir.

Haberin Devamı

 

BURSA HARİTASI: BURSA İLÇELERİ NELERDİR?

Her sene yerli ve yabancı en fazla turist çeken şehirlerden biri olarak Bursa öne çıkar. Mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri olmasının yanı sıra, aynı zamanda merkezi ile pek çok önemli ilçeleri doğrultusunda ele alınır.

  - Gürsu il merkezi

 - Kestel il merkezi

 - Nilüfer il merkezi

 - Osmangazi İl Merkezi

 - Yıldırım il merkezi

 - Büyükorhan

 - Gemlik

 - Harmancılık

 - İnegöl

 - İznik

 - Karacabey

 - Keles

 - Mudanya

 - Mustafa Kemal Paşa

 - Orhaneli

 - Orhangazi

 - Yenişehir

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş ve Yükseliş yeri olarak da öne çıkan Bursa, bu konuda pek çok önemli tarihi yer sunmaktadır. Yukarıda verilen farklı ilçeleri ile beraber bu konuda önemli bir yer taşıdığını söylemek mümkün. Aynı zamanda Balıkesir, Kütahya ve Bilecik gibi birçok şehre de komşudur.

Haberin Devamı

BURSA HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Bursa Marmara Bölgesi'nde yer almaktadır. Daha çok Güney Marmara Bölgesi'nde yer aldığını söylemek mümkün. Aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi'nde yakınlığı ile öne çıkan bir şehirdir. Eski adı Hüdavendigar olarak öne çıkan Bursa, Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli merkezlerinden biriydi.

Diğer yandan Türkiye'nin parmakta sayılacak büyük şehirleri içerisinde yer alır. Marmara Bölgesi'nde olması ile birlikte İstanbul'a yakınlığı üzerinden ticari ve sanayi noktasında önemlidir. Diğer yandan Özellikle de Turizm açısından bölge her sene yoğun oranda yerli ve yabancı turist çeker.

 

BURSA ŞEHRİNİN EKONOMİ FAALİYETLERİ NELERDİR?

Bursa özellikle ticaret ve sanayi alanında gelişmiş en büyük şehirler içerisinde gelir. Özellikle tekstil, otomotiv, makine metal sanayi sektörü önde gelmektedir. Sadece ülke çapında değil aynı zamanda ihracat noktasında da dünyaya açılan bir şehirdir.

Mobilya sektöründe de önde gelen bir şehir olduğunu ifade etmek gerekir. Diğer yandan tarıma dayalı sanayi ve gıda sektörü de büyük bir gelişme göstermiştir. Raylı sistemler, havacılık ve savunma ile birlikte bu konuda yükselen bir değer olarak güçlü teknolojik üretimler sağlamaktadır.