Pratik Bilgiler Çin nerede, haritası ve komşuları! Çin bayrağı, para birimi... Çin gezilecek yerler!

Çin nerede, haritası ve komşuları! Çin bayrağı, para birimi... Çin gezilecek yerler!

Paylaş
Çin nerede, haritası ve komşuları! Çin bayrağı, para birimi... Çin gezilecek yerler!

Çin, dünyadaki en kalabalık ülkelerden biridir. Asya kıtasında yer alan Çin Doğu Asya bölümündedir. Yaklaşık 1,4 milyar nüfusu bulunan ülkede resmi dil Çincedir. Çin komşuları kimlerdir, para birimi nedir ve gezilecek yerler nelerdir? İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Çin bir Asya ülkesidir. Ülkemizden Çin'e seyahat etmek ortalama 10 saat sürer.

Haberin Devamı

Çin Nerede, Haritası Ve Komşuları!

Doğu Asya'da bulunan Çin çok kalabalık bir ülkedir ve ülkede yaklaşık 1,4 milyar nüfus bulunur. Resmi para birimi Çin Yuanı olan ülke Rusya'dan sonra en büyük yüz ölçümüne sahip ülkedir. Dünyadaki ilk uygarlıklardan biri olan Çin'in başkenti Pekin'dir. En büyük şehri Şangay olan ülke komünist parti ile yönetilen bir ülkedir.

Çin Bayrağı, Para Birimi

Çin bayrağı günümüzdeki hali ile 1 Ekim 1949 senesinde göndere çekilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Kırmızı rengin üzerine sol üst kısımda bir büyük dört küçük beş köşeli sarı renk yıldız vardır. Kırmızı renk komünizm simgesi olarak kullanılırken büyük yıldız da komünist partinin önderliğini simgeler.

Dört küçük yıldız ise ülkedeki çiftçileri, işçileri, küçük burjuvayı ve Çin-Japon savaşında Japonlara karşı komünizmin yanında olan firmaları temsil eder. Çin'de ulusal para birimi olarak Yuan kullanılır.

Haberin Devamı

Çin Gezilecek Yerler!

Yasak Şehir: Çin kültürüne ve tarihine ait eserlerin bulunduğu yere Yasak şehir denir. Bunun sebebi Ming hanedanlığı zamanında buraya girmenin imkansız olmasıdır. Hükümdarın güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılmış olan yerde her şey düşünülmüştür. Düşmanların saklanamaması için buraya ağaç bile dikilmemiştir ve bu sayede 600 sene boyunca hiçbir suikast burada başarıya ulaşamamıştır.

Çin Seddi: Türk ve Moğol saldırılarından korunmak amacı ile yapıldığı düşünülen Çin seddi dünyadaki en uzun savunma hattı olarak tarihteki yerini alır. Yapılmasına MÖ 221 senesinde başlanmıştır ve bitmesi MS 17. yüzyılda olmuştur. Çin'in sembolü gibi gözükse de birçok yerinde tahribat ve çökmeler vardır. Yapımında 8000 kişinin çalıştığı seddin inşasında hayatını kaybedenler seddin içine gömülmüştür. Dolayısıyla binerce mezarın üzerinde olduğunu söylemek de doğru olur.

Cennet Tapınağı: Pekin'de bulunan bu yer imparatorların tanrı ile konuştukları ve ona kurban verdikleri bir ibadethanedir. Dairesel şekilde inşa edilmiş olan çayı ahşaptandır ve yapımında çivi kullanılmamıştır.

Batı Gölü: 2011 senesinde UNESCO dünya mirası listesine alınmış olan göl Hangzhou şehrinde yer alır. İçinde birçok bahçenin, yapay gölün ve tapınağın bulunduğu batı gölü etkileyici manzarası ile görülmeye değerdir.

Haberin Devamı