Pratik Bilgiler Elzem nedir? Elzem kelimesi TDK anlamı ve "elzem durum" ifadesinin kullanımı

Elzem nedir? Elzem kelimesi TDK anlamı ve "elzem durum" ifadesinin kullanımı

Paylaş
Elzem nedir? Elzem kelimesi TDK anlamı ve "elzem durum" ifadesinin kullanımı

Olması gereken ya da çok gerekli gibi anlamlar üzerinden Türkçede elzem kelimesi kullanılır. Herhangi bir konu hakkında derhal ve acilen yapılması gereken durum ve olayları ifade eder. "Elzem nedir, elzem ne demek TDK, "elzem durum" ne demek" diye soranlar için elzem kelimesi hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okuyucuları için derledik.

Elzem kelimesi Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş ve günlük yaşamda yaygın kullanılan kelimelerden biridir. Aynı zamanda mutlaka olması gereken ya da çok gerekli gibi anlamlara sahip şekilde değerlendirilir. Mutlaka olması gereken durumlar adına günlük hayatta bu kelime değerlendirilir.

Haberin Devamı

ELZEM NEDİR?

Farklı kelime ve kelime grupları üzerinden ele alınarak günlük yaşamda kullanılan Elzem kelimesi karşılık bulur.

  • Çok gerekli
  • Mutlaka olması gereken
  • Vazgeçilmez olan
  • Vazgeçilmesi mümkün olmayan

Bu gibi manalara geldiği için taşıdığı anlam doğrultusunda cümle içerisinde veya tek başına değişik yerlerde kullanılabilir. Özellikle herhangi bir durum adına kesinlikle yapılması gereken ve çok önemli olan durumlar söz konusu olduğunda doğrudan bu kelime değerlendirilir.

ELZEM NE DEMEK TDK?

Türk Dil Kurumu dahilinde elzem kelimesi çok gerekli ya da Vazgeçilmez olan gibi anlamlar eşliğinde değerlendirilir. Özellikle mutlaka olması gereken ve yapılmaması mümkün olmayan durumlar için bu kelime öne çıkar. Hem maddi hem de manevi olaylar için elzem kelimesi taşıdığı aynı anlam ile birlikte kullanılabilir. Günlük hayatın önemli sözlükleri içerisinde yer aldığını ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

ELZEM DURUM NE DEMEK?

Elzem durum aynı şekilde elzem kelimesinin anlamı üzerinden yine ele alınır. Herhangi bir durumun mutlaka yapılması gerektiği, yapılmasının mümkün olmadığını anlatan bir olaydır. Aynı zamanda mühim kelimesi ile birlikte eş anlamlı olarak kullanılır. Çok önemli olayların mutlaka yerine getirilmesi söz konusu olduğu vakit, bu anlamın karşılığı olarak ezen sözcüğü öne çıkar.

O parayı bugün bana getirmen çok elzem!

Bu şekilde birçok farklı konu üzerinden elzem kelimesi ele alınabilir ve kullanılabilir. Genelde taşıdığı anlam ile ilk olarak değerlendirilen bir sözcüktür. Arapça kökenli olarak Türkçeye yerleşmiş ya da yerleşik olarak sürekli kullanılan kelimeler içerisinde yer alır.