Pratik Bilgiler Gizli numaradan nasıl aranır? Telefon numarasını gizleyerek arama yöntemleri (Tüm operatörler)

Gizli numaradan nasıl aranır? Telefon numarasını gizleyerek arama yöntemleri (Tüm operatörler)

Paylaş
Gizli numaradan nasıl aranır? Telefon numarasını gizleyerek arama yöntemleri (Tüm operatörler)

Cep telefonları günümüzde şüphesiz herkes tarafından çok sık kullanılıyor. Normalde bir cep telefonunu aradığımızda numaramız görünüyor ancak yapılan aramalarda numarayı gizlemek mümkün. Bunun için operatörler üzerinden kullanıcıların bazı işlemleri yapması gerekiyor. Fakat bu durum operatörlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Gizli numaradan nasıl aranır, tüm operatörlerde gizli numaradan arama yöntemleri hakkında detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Aramak istediği kişiyi gizli numaradan aramak isteyen kişiler bu aramanın nasıl yapılacağını merak etmektedir. Gizli numaradan arama yapmak için telefonda bazı ayarlamaların yapılması gerekir.

Haberin Devamı

GİZLİ NUMARADAN NASIL ARANIR?

Gizli numaradan arama yapmak için telefonlarda uygun yöntemi seçmek gerekmektedir. Android veya iphone telefonlar üzerinden gizli numara ile aramak için ayarlardan bazı işlemleri yapmak gerekir. Android telefonlardan gizli arama yapmak için şu adımları takip etmek gerekir:

  • İlk olarak telefonda ayarlar kısmına girilmelidir.
  • Sonrasında seçenekler sekmesine tıklamak gerekir.
  • Daha sonra arama ayarları bölümüne tıklayarak açmak gerekir.
  • Burada ek ayarlar sekmesi karşımıza çıkacaktır. Buradan arayan kimliği bölümü seçilmeli ve numarayı gizle seçeneği seçilmelidir.
  • Bu şekilde Android cihazlarda gizli numara ile arama etkinleştirilmiş olunur.
  • Gizli aramanın diğer bir yöntemi de iOS cihazlarda yapılmaktadır. iphone telefonlara sahip olan kişiler gizli arama gerçekleştirmek için şu adımları takip etmelidir:
  • iPhone üzerinden gizli arama yapmak için ayarlar bölümüne girmek gerekir. Ayarlar kısmında Telefon seçeneği açılmalıdır.
  • Daha sonra aramalar sekmesi seçilmelidir.
  • Aramalar bölümünde numaramı göster seçeneği bulunmaktadır.
  • Numaramı göster kısmının kapanması sonrasında gizli aramalar yapılmaktadır. Numaramı göster kısmı yeşil yanıyor ise aramalarda numaralar çıkmaktadır. Yeşil kısmın üzerine basılmalı ve bu seçenek kapatılmalıdır.

TÜM OPERATÖRLERDE GİZLİ ARAMA YÖNTEMLERİ

Telefonun işletim sistemine göre ayarlar bölümünden numara gizleme işlemleri yapılmaktadır. B işlemlerin yapılmasının ardından yapılan her arama gizli yapılmakta ve numara göstermemektedir. Bunun yanında operatör ne olursa olsun aramalar gizli olarak başka bir yöntem ile de yapılabilir. Buda numara başına #31# yazılmasıdır.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörleri üzerinden gizli arama yapmak için numarayı yazmadan önce #31# yazılması gerekir. Buna örnek verilecek olursa arama #31#0533895**** şeklinde arama bölümüne yazılmalı ve bu şekilde arama yapılmalıdır. Bu şekilde yapılan aramalarda karşı tarafta numara gözükmemektedir. Fakat bu yöntem sadece yapılan o arama için geçerlidir. Her gizliden aramak istendiğinde mutlaka numara başına #31# yazılmalıdır.

Haberin Devamı

Bazı durumlarda ise bu yöntemlerin yapılması durumunda gizliden aranmamaktadır. Bunun sebebi arama yaptığımız kişinin gizli numaradan aranmasına izin vermemesidir. Gizli numaradan aramak için karşı tarafın gizli numara aramalarına izin vermiş olması gerekir. Eğer karşı taraf gizli numaraları engellemiş ise yapılan arama başarısız olmaktadır. Bu durumda da gizli numaradan yapılan aramalar gerçekleşmemektedir. Gizli numaradan arama yapmak istediğimiz zaman ayarlar bölümünden arama kimliğimi göster sekmesinin kapatılması gerekir.