Pratik Bilgiler Harp eş anlamlısı nedir? Harp kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Harp eş anlamlısı nedir? Harp kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Harp eş anlamlısı nedir? Harp kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Genel olarak ülkeler arasında gerçekleşen savaş, harp kelimesi üzerinden bilinmektedir. Aynı zamanda ülkelerin çatışması olarak tarihte çok fazla kullanılır. Bu kelime için eş anlamlı olarak ise farklı yerlerde savaş kelimesi kullanılır. Harp eş anlamlısı nedir? Harp kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Harp kelimesine karşılık gelen eş anlamları hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Daha çok dünya çapında yapılan ülkeler arasındaki savaşlar da harp kelimesi ifade edilmektedir. Tarihte birçok farklı örneği olması ile günlük yaşamda daha çok savaş kelimesi dahilinde öne çıkar. O yüzden harp kelimesi ile savaş sözcükleri eş anlamlı şekilde Türkçede kullanılır.

Haberin Devamı

HARP EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Orduları devreye girdiği savaşlar hak olarak ifade edilmektedir. Ülkelerin kurmuş olduğu düzenli orduların belli sebeplerden dolayı gerçekleştirmiş olduğu çalışma ve mücadeledir. Aynı zamanda bu durum harp kelimesi ile savaş kelimesi üzerinden değerlendirilir.

Harp kelimesi özellikle tarih kitaplarında ve birçok farklı yazılı kaynakta bu anlamı ile kullanılır. Ancak günlük hayatta ise savaş kelimesi bu açıdan eş anlamlı olarak daha fazla ele alınmaktadır.

HARP KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Harp kelimesine karşılık kullanabilecek eş anlamlı sözcük savaş kelimesidir. Seçmiş oldukları aynı anlam eşliğinde her ikisi de farklı yerlerde cümle içerisinde kullanılabilir. Özellikle bu kelimelerin anlamı doğrultusunda kullanılan yerlere ülkelerin yapmış oldukları mücadele ve çatışmadır.

Haberin Devamı

Tarihin birçok farklı zaman diliminde öne çıkan savaşlar olduğunu ifade etmek gerekir. Tabii bunun harf ve savaş kelimeleri ile ele alınabilmesi için orduların devreye girmesi gerekmektedir.

HARP KELİMESİNE KARŞILIK EŞ ANLAMLI ÖRNEK CÜMLELER

Harp kelimesini karşılık olarak eş anlamlı kelime savaştır. Düzenli ordular ile ülkelerin birbiri ile gerçekleştirmiş oldukları savaştır. Bu bağlamda cümle içerisinde aynı anlamı ile farklı yerlerde amacı göre kullanılabilir.

 ‘’Kurtuluş mücadelesi vermiş olduğumuz en büyük savaştır.’’

 ‘’Birinci ve ikinci dünya savaşlarında milyonlarca insan hayatını kaybetti.’’

 ‘’Tarihin birçok farklı zaman diliminde savaşlar yapılmıştır.’’

Böylesi örnekler eşliğinde cümle içerisinde savaş kelimesini amaca uygun kullanmak mümkün. Eş anlamlı olarak hem harp sözcüğü hem de savaş kelimesi aynı anlama gelmektedir.