Pratik Bilgiler Hatıra eş anlamlısı nedir? Hatıra kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Hatıra eş anlamlısı nedir? Hatıra kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Hatıra eş anlamlısı nedir? Hatıra kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Bireyin hafızasında tuttuğu ve arada bir aklına getirdiği olaylar hatıra olarak ifade edilmektedir. Özellikle bu durum güzel olaylar üzerinden ele alınır ve kullanılır. Hatıra kelimesinin eş anlamlı olarak ise anı kelimesini kullanmak mümkün. Hatıra eş anlamlısı nedir? Hatıra kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? İşte, merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Güzel olayların insanın aklında kalması ve bunu çok sıkı şekilde tutması hatıra anlamına gelmektedir. Bu hatıralar hem insan hakkında hem de günümüzde teknolojik yapılarla tutulur. Taşıdığı anlamı itibariyle ayrıca anı kelimesi hatıra sözüne karşılık eş anlamlı şekilde ele alınır.

Haberin Devamı

HATIRA EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Arkadaşları ve ailesi ile hayatının farklı dönemlerinde birine yaşamış olduğu ve unutmadığı güzel olaylar hatıra anlamına gelmektedir. Aynı anlama gelen ve eş anlamlı olarak kullanılan sözcük ise anı kelimesidir. Daha çok güzel olaylar üzerinden ifade edilen ve insanların sıkı sıkıya tutunduğu olaylardır. Her iki kelime de aynı anlama sahip olarak farklı yerlerde amaca göre kullanılabilir.

HATIRA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Hatıra kelimesine karşılık farklı cümleler ya da tek başına eş anlamlı olarak anı kelimesi öne çıkar. Doğrudan aynı anlama eşliğinde değerlendirilen sözcük ve sözcüklerdir. İnsanların güzel olaylardan biriktirmiş olduğu ve hafızasında sıkı sıkı tuttu durumlardır. Aynı zamanda insanlar bu hatıraları ve anıları, teknolojik yapı altında da görsel ile video olarak saklar. Bu durumda her insanın hayatında yaşamış olduğu farklı hatıralar ve anıları vardır.

Haberin Devamı

HATIRA KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜK İLE CÜMLELER

Eş anlamlı sözcükler içerisinde hatıra kelimesi aynı zamanda anı sözcüğü üzerinden değerlendirilir. Aynı anlama sahip olarak okunuşları ve yazılışları farklı iken, cümle içerisinde veya tek başına kullanılabilir.

  •  ‘’İnsan hayatındaki en güzel olaylar anılarıdır.’’
  •  ‘’Bu hayatta anılarına sımsıkı tutunmalısın.’’
  •  ‘’Onunla geçmişten gelen çok güzel anılarım var.’’

 ‘’Ben artık anılarımı bir defterde toplamak ve insanlarla paylaşmak istiyorum.’’

Taşıdığı anlam ile görüldüğü gibi bu şekilde değişik biçimlerde anı kelimesini kullanmak mümkündür. İnsanların güzel olaylar ile biriktirmiş olduğu tarihi durumlar şeklinde ifade etmek mümkündür.