Pratik Bilgiler İhtiyar eş anlamlısı nedir? İhtiyar kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

İhtiyar eş anlamlısı nedir? İhtiyar kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
İhtiyar eş anlamlısı nedir? İhtiyar kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Yaşı ilerlemiş ya da yaşlanmış olan kişiler için ihtiyar kelimesi kullanılır. Bu anlayış kişinin bulunduğu yaşa bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Aynı zamanda bu kelime adına yaşlı sözcüğü eş anlamlı şekilde değerlendirilir. İhtiyar eş anlamlısı nedir? İhtiyar kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Yaşlı kelimesi üzerine eş anlamlı örnekler hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Belli bir yaşa ulaşmış kişiler ihtiyar olarak tabir edilir. Özellikle 65 yaş ve üzeri için ele alınan bir terim olarak ön plana çıkar. Ancak kişinin bulunduğu yaşa bağlı olarak farklı yaşlara göre bu durum söylenebilir. Ayrıca ihtiyar kelimesi ile yaşlı kelimeleri eş anlamlı olarak günlük yaşamda yaygın kullanılır.

Haberin Devamı

İHTİYAR EŞ ANLAMLISI NEDİR?

İhtiyar kelimesi adına kullanılabilecek olan alternatif ve eş anlamlı sözcük yaşlı kelimesidir. Yaşı geçmiş olan ve yaşlanmış olan insanlar için kullanılan kelimeler olduklarını söylemek mümkün. Tabii her insanın bulunduğu yaşa bağlı olarak kendinden büyük insanlar yaşlı olarak da adlandırılır. Bu tanımlama ve tabir doğrultusunda cümlede ya da tek başına değişik yerlerde değerlendirilir.

İHTİYAR KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Okunuşu ve yazılışları farklı olan ve aynı anlama gelen kelimeler eş anlamlı olarak bilinmektedir. Bu kelimelerden biri olarak ihtiyar sözcüğü ile yaşlı kelimeleri öne çıkar. Yeşil geçmiş olan insanlar için kullanılan ihtiyar kelimesine karşılık, yaşlı kelimesi ile aynı anlama sahiptir.

Haberin Devamı

Bu konuda genç ve orta yaş ile yaşlı insanlar olarak değişik kategoriler bulunur. Genelde 65 yaş ve üzeri insanlar için ele alınan ve dile getirilen bir kelime olduğunu ifade etmek mümkün.

İHTİYAR KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜK İLE CÜMLE

Yaşlı ile ihtiyar kelimeleri eş anlamlı olarak eşit şekilde kullanılır. Yaşı belli bir seviyeye ulaşmış ve yaşlanmış insanlar için ele alınan kelimelerdir. Bu doğrultuda ihtiyar kelimesine karşılık olan yaşlı kelimesinin cümle içerisinde kullanmak mümkündür.

 ‘’Benim annem çok yaşlı olduğu için oraya kadar gelemezdi.’’

 ‘’Yaşlı haliyle hala çalışıyor.’’

Yukarıda örnek verilen iki farklı cümlede olduğu gibi yaşlı kelimesinin ihtiyar sözcüğünün eş anlamlı olarak alternatif şekilde kullanmak mümkündür.