Pratik Bilgiler İlan eş anlamlısı nedir? İlan kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

İlan eş anlamlısı nedir? İlan kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
İlan eş anlamlısı nedir? İlan kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Kelimeler kimi zaman yalındır, ağlamak gibi kimi zaman da eş anlamlıları bulunmaktadır. Eş anlamlı kelimeler, yazılışı farklı olup aynı anlamı taşımaktadır. Türkçe yaşayan, başka dillerden de beslenen zengin bir dildir. Bu nedenle eş anlamlı, zıt anlamlı pek çok sözcük bulunmaktadır. İlan da bunlardan biridir. İlan eş anlamlısı nedir? İlan kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? İşte, Posta.com.tr okurları için tüm detaylar.

İlan kelimesinin eş anlamlısı duyurudur. Eş anlamlısı birden fazla olan ilan kelimesinin diğer eş anlamlıları ise afiş, izahat ve açıklama kelimeleridir. İlan kelimesinin eş anlamlısı olarak bilinen kelimeler, afiş, duyuru, izahat ve açıklamadır. Her biri farklı yazılmasına rağmen aynı anlamı taşımaktadır.

Haberin Devamı

İLAN EŞ ANLAMLISI NEDİR?

İlan Türkçe bir kelimedir, anlamı toplumu, bireyi haberdar etmek demektir. İlan, bir durum, bir haber ya da konu hakkında ilgilileri bilgilendirme durumunu ifade etmektedir. İlan kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler;

  • Duyuru,
  • Afiş, Fransızca kökenlidir. Fransızca "Affiche" şeklindedir.
  • İzahat, açıklama olarak bilinmektedir.

Farklı hal ve durumların muhataplarına bildirilmesi anlamı taşıyan ilan kelimesinin en çok bilinen eş anlamlısı duyurudur.

İLAN KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

İlan kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler birden fazladır. İlan, yazılı, işitsel ve görsel basın yayın organlarından yapılmaktadır. Herhangi bir konuda gelişen olay ve durumu halka bildirmeyi ifade etmektedir. İlan sözcüğünün eş anlamlısı kelimeler için örnek;

  • Afad; Ülke genelinde deprem tatbikatı yapılacağını ilan etti.
  • Vatandaşlar iletişim kanallarından tatbikatla ilgili duyuru yaptı.
  • Geçtiğimiz günlerde yaşanan maden kazası haber kanallarından duyuruldu.
  • Patron ilerleyen saatlerde gündemi ilan edeceğini duyurdu.
  • Kitabı bitirdim ancak izahat bölümünü yetersiz buldum.
  • Kitap tanıtım afişlerini dağıttıktan sonra pek çok arayan oldu.

İlan kelimesinin eş anlamlısı kelimelerle üretilebilecek pek çok örnek bulunacaktır. Türkçe kelimeler arasında yaygın kullanılan ilan, afiş, duyuru, izahat ve açıklama olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Dört harften oluşan ilan, reklam ve tanıtım aracı olarak bilinmektedir. Herhangi bir konu, üretim, meslek, ürün ve pek çok şeyin tanıtımını yapabilmek için kullanılmaktadır. Bu amaçla kullanılan ilan-afiş, tanıtım ve reklam aracı olarak bilinmektedir.