Pratik Bilgiler İzlenimcilik Akımı Nedir, Temsilcileri Kimlerdir? İzlenimcilik Akımı Eserleri Nelerdir?

İzlenimcilik Akımı Nedir, Temsilcileri Kimlerdir? İzlenimcilik Akımı Eserleri Nelerdir?

Paylaş
İzlenimcilik Akımı Nedir, Temsilcileri Kimlerdir? İzlenimcilik Akımı Eserleri Nelerdir?

İzlenimcilik akımının aynı zamanda empresyonizm olarak da bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Sembolizm akımı gibi parnasizm akımına karşı doğan bir akım olduğu bilinmektedir. İlk olarak izlenimcilik akımının Fransa'da resim alanında ortaya çıktığı bilinmektedir. İşte, izlenimcilik akımı hakkında merak edilen tüm detaylar.

İzlenimcilik akımı sembolizmle birlikte sürrealizm hazırlayan bir akım olma özelliğine sahiptir. İzlenimcilik akımının özellikle müzik ve edebiyat alanında etkili olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Doğada bulunan görünümlerin sürekli bir değişim içinde olmasından ve herhangi bir zamanın bir anına denk gelen görünümü tekrar aynı şekilde göremeyeceğimiz fikrine dayanan bir sanat akımı olarak bilinmektedir

Haberin Devamı

İzlenimcilik Akımı Nedir?

İzlenimcilik akımına göre doğada bulunan görünümler sürekli bir değişim içerisinde bulunmaktadır. Buna bağlı olarak ise herhangi bir zamanın herhangi bir anında denk gelinen bir görünümün tekrar aynı şekilde görünemeyeceği düşüncesi temel alınmaktadır.

İzlenimcilik bir sanat akımı olarak ön plana çıkmaktadır. 19. yüzyılda ortaya çıktığını söylemek mümkün olmaktadır. İzlenimcilik akımım, edebiyat, müzikal, görsel sanatları etkisi altına alan bir sanat akımı olma özelliğine sahiptir.

Doğada bulunan unsurların kişinin kendisinde oluşturduğu izlenimleri yansıtmayı hedeflemektedir. Akım içerisinde yer alan sanatçıların doğayı objektif bir şekilde değil de kendi yarattıkları izlenimlere göre eserlere aktardıklarını söylemek mümkün olmaktadır. Resimde izlenimcilik genel olarak görsel izlenimleri yansıtmayı hedeflemektedir.

Haberin Devamı

İzlenimcilik Temsilcileri Kimlerdir?

İzlenimcilik temsilcilerinden özellikle Camille Pissarro ve Claude Monet öne çıkan isimleri arasında yer almaktadır. Resmedilen nesnelere genel olarak günün belirli bir anında nesnelerin sanatçı üzerinde oluşturduğu izlenimlere önem verildiğini söylemek mümkün olmaktadır.

İzlenimcilik akımının temsilcilerine göre izlenimler ve yorumların sanatçıdan sanatçıya göre değişiklik gösterdiği görülmektedir. Her sanatçı tarafından eserine kendisinde oluşan duygunun yansıtılacağını söylemek mümkün olmaktadır.

Oluşturulan edebi eserin şairin ve yazarın kişiliğine ait izleri taşıdığı bilinmektedir. Genel olarak ise eserlerde nesnellik geri plana atılarak sanatçının duygu ve düşünceleri esas alınmaktadır.

İzlenimcilik Akımı Eserleri Nelerdir?

İzlenimcilik akımının oldukça önemli birçok eseri bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. İzlenimcilik akımının en önemli temsilcilerinden birisi olan Claude Monet tarafından oluşturulan Gündoğumu eseri de en önemli eserler arasında yer almaktadır. İzlenimcilik akımının eserleri;

Pierre-Auguste Renoir: Lunch At The Restaurant

Frédéric Bazille: Village Street

Gustave Caillebotte: Rooftops In The Snow

Édouard Manet: Woman Reading

Edgar Degas: The Star

Haberin Devamı

olarak ifade edilebilmektedir.

İzlenimcilik Akımı Özellikleri Nelerdir?

İzlenimcilik akımının bilinen bir diğer ismi ise empresyonizm olarak bilinmektedir. Özellikle Fransa da başladığı bilinen akımın daha sonralarda diğer ülkelere de yayıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Empresyonizm aynı zamanda resim sanatının ismi olarak ifade edilebilmektedir.

İzlenimcilik akımının ilk olarak ise Claude Monet in Gündoğumu isimli eserinden doğduğunu söylemek mümkün olmaktadır. İzlenimcilik akımında asıl önemli olan yaşamı ve doğayı olduğu gibi anlatmak değil kendisi üzerinde bıraktığı etkileri anlatmaktadır.