Pratik Bilgiler Kırıkkale haritası: Kırıkkale ilçeleri nelerdir? Kırıkkale hangi bölgede yer alır?

Kırıkkale haritası: Kırıkkale ilçeleri nelerdir? Kırıkkale hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Kırıkkale haritası: Kırıkkale ilçeleri nelerdir? Kırıkkale hangi bölgede yer alır?

Coğrafi konum olarak Kırıkkale şehri İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır. Daha detaylı biçimde İç Anadolu Bölgesi'nin orta Kızılırmak kısmında olduğunu söylemek mümkün. Kırıkkale Haritası: Kırıkkale İlçeleri Nelerdir? Kırıkkale Hangi Bölgede Yer Alır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Çorum, Yozgat ve Ankara ile beraber Kırşehir gibi illere komşu olarak öne çıkar. Bugün ile önemli bir geçiş bölgesi olması doğrultusunda güçlü bir şehirdir. Tarımsal ve hayvansal ekonomik faaliyetlerinin yanı sıra sanayi açısından da her geçen zaman gelişim gösterdiğini söylemek mümkün. Diğer yandan kültürel ve tarihi açıdan da pek çok farklı eseri ev sahipliği yapan bir şehirdir.

Haberin Devamı

KIRIKKALE HARİTASI: KIRIKKALE İLÇELERİ NELERDİR?

Kırıkkale şehri toplamda 8 tane ilçeye sahiptir. Buna bir de merkez ilçe eklendiği zaman toplam olarak 9 tane ilçe ön plana çıkmaktadır. Merkezin etrafında toplanmış ve merkezi sarmalamış olarak 8 tane ilçe yer alır.

  •  Kırıkkale İl Merkezi
  •  Bahşılı
  •  Bahlışeyh
  •  Celebi
  •  Delice
  •  Karakeçili
  •  Keskin
  •  Sulakyurt
  •  Yahşihan

Bu şehirleri üzerinden Türkiye'nin en önemli illeri içerisinde gelmektedir. Şehrin 3 kilometre uzağındaki kırık köy ile beraber merkezde olan kale tepenin kısaltılması ile beraber Kırıkkale ismi oluşmuştur. Önemli derecede sanayi ve tarım ile beraber hayvancılık üzerinden öne çıktığını söylemek gerekir.

KIRIKKALE HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli ve değerli şehirlerinden biri olarak Kırıkkale öne çıkmaktadır. Bu şehir Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi'nin orta Kızılırmak bölümünde olan bir şehirdir. Çevresini sarıp sarmalamış olan toplumda 7 tane ilçesiyle beraber öne çıkar. Aynı zamanda bunların ortasında bir merkez bulunur.

Haberin Devamı

Sanayi alanında her geçen gün önemli gelişim gösteren şehir, tarım noktasında da öne çıkar. Diğer yandan İç Anadolu iklim şartlarını etkin biçimde yansıtan ve hisseden bir şehirdir. Ankara'ya komşu olması ile beraber bu yönü üzerinden önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkündür.

KIRIKKALE ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ?

Ekonomik faaliyetlerine bakıldığı zaman Kırıkkale şehri sanayi ile birlikte tarım alanlarında önemli yer taşır. Özellikle de fal nüfusun %60 kadarı sanayi alanında çalışmaktadır. Pek çok farklı sektör üzerinden ülke çapında önemli bir sanayi gelişimine sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Söz konusu kırsal kesim olduğunda ise iş gücünün büyük çoğunluğu tarım üzerinden ele alınır. Başlıca arpa, buğday, şeker pancarı ile birlikte ayçiçeği öne çıkar. Zira Ankara'ya, yani Türkiye'nin başkentine yakın olduğu için sanayi ile birlikte tarım alanları açısından önemli bir şehirdir.