Pratik Bilgiler Rafine nedir? Rafine ne demek Tdk? Rafine sözlük anlamı...

Rafine nedir? Rafine ne demek Tdk? Rafine sözlük anlamı...

Paylaş
Rafine nedir? Rafine ne demek Tdk? Rafine sözlük anlamı...

Rafine, Fransızca kökenli bir kelimedir ve dilimize de Fransızca dilinden geçmiştir. Rafine, TDK sözlük anlamına göre damıtma yöntemi ile istenmeyen maddelerden arındırmak anlamındadır. Rafine kelimesinin bir diğer anlamı ise seçkin, nazik ya da hassas demektir. Rafine nedir ve rafine sözlük anlamı nedir ayrıntıları ile derledik.

Rafine, damıtılmış ve istenmeyen maddelerden arındırılmış anlamlarına gelir. Rafine sözcüğünün ikinci anlamı da ince, nazik ya da duygulu demektir.

Rafine nedir?

Rafine kelimesinin kökeni Fransızcadır ve Türkçeye de Fransızca dilinden gelmiştir. Her ne kadar farklı bir kökene sahip olsa da rafine kelimesini dilimizde sık sık duymak mümkündür. Rafine, Türk Dil Kurumundaki anlamına göre kristalleştirme ya da damıtma gibi bir ayırma yöntemi ile istenmeyen maddelerden arındırma anlamlarındadır. Rafine sözcüğünün ikinci anlamı da seçkin, hassas, ince ya da nazik demektir.

Rafine ne demek TDK?

Türk Dil Kurumunda Türkçede kullanılan her kelimenin anlamı vardır. Yalnızca Türkçe kökenli değil farklı dillerden Türkçeye geçmiş ve yer edinmiş kelimeler de Türk Dil Kurumunda anlamları ile beraber yer alır. Rafine de bu kelimeler arasında yer almaktadır. Rafine, her ne kadar Fransızca kökenli olsa da dilimizde uzun yıllardır kullanılıyor olmasından dolayı aşina olunmuş bir kelimedir.

Rafine kelimesi dilimize Fransızca dilinden geçmiştir ve dilimize de yerleşmiştir. Rafine, damıtma gibi bir arıtma yöntemi ile istenmeyen maddelerden kurtulmak demektir. Genelde petrol ya da yağ gibi ürünleri damıtma yöntemi ile içindeki istenmeyen maddelerden arındırılır ve bu şekilde kullanılır.

Rafine sözlük anlamı

Rafine sözcüğünün sözlükteki ilk anlamı damıtma yöntemi ile istenmeyen maddelerden arındırma ya da kristalleştirme demektir. Rafine kelimesi Fransızca kökenlidir ve dilimize de Fransızca dilinden geçmiştir. Sık sık rafine kelimesini duymak mümkün olduğu için anlamını bilmek anlamak ve cümle içinde doğru anlamda kullanmak için de önemlidir. Rafine, sözlükteki ikinci anlamına göre de hassas, ince ya da duygulu demektir. Bu özellikleri taşıyan kimseler için de rafine kelimesinin kullanımı doğru kabul edilir. Fakat dilimizde rafine kelimesi ilk anlamıyla kullanılır ve herkes tarafından genellikle ilk anlamı bilinir.

Haberin Devamı