Pratik Bilgiler Sağlık yönetimi nedir? Sağlık yönetimi bölümü mezunları ne iş yapar?

Sağlık yönetimi nedir? Sağlık yönetimi bölümü mezunları ne iş yapar?

Paylaş
Sağlık yönetimi nedir? Sağlık yönetimi bölümü mezunları ne iş yapar?

Sağlık alanında bir meslek grubu olması ile beraber sağlık yönetimi günümüzde önemli yere sahiptir. Tıp ve sağlık hizmetlerinin tüm boyutlarına işletmecilik gözüyle bakılması konusunda ele alınan bir meslek grubudur. Sağlık yönetimi nedir? Sağlık yönetimi bölümü mezunları ne iş yapar? Sağlık yönetimi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Son dönemlerin ilgi çeken ve merak edilen popüler meslek gruplarından biri olarak sağlık yönetimi öne çıkmaktadır. Aynı zamanda bu bölüm Sağlık Yönetimi Bölümü şeklinde ifade edilir. Pek çok farklı sağlık işletmelerinde yönetici olarak veya değişik mevkilerde sağlık ile ilgili görev alırlar. Belli bir bölüm üzerinden eğitimi tamamladıktan sonra farklı sağlık alanlarında çalışmaya başlarlar.

Haberin Devamı

Sağlık Yönetimi Nedir?

Tıp ve sağlık hizmetlerinin tamamına işletmecilik perspektifi ile yaklaşan, inceleyen ve uzmanlaşmış yönetsel bir disiplin sağlık yönetimi olarak bilinmektedir. Sağlık alanında yönetimsel açıdan birçok farklı görevi ele almak suretiyle, bu alandaki işlerin düzenli biçimde devam etmesine olanak verir.

Aynı zamanda hem kamu hem de özel sektörde çalışabilen bir meslek grubu olarak ön plana çıkar. Bu bağlamda sağlıkla ilgili pek çok farklı şirkette yöneticilik yapma görevini ele alırlar. Bu açıdan kariyer sahibi olma yolunda ilerleyebilecek bir meslek grubu olduğunu söylemek mümkün.

Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Hem kamu Hem de özel sektör üzerinden ele almak suretiyle Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları birçok farklı iş yapmaktadır. Genel çerçevede sağlık işletmelerinde yöneticilik yaptıklarını söylemek mümkündür. Aynı zamanda tıp ve sağlık alanında bütünüyle işletmecilik gözünden bakan ve bunları inceleyen yönetimsel bir disiplin alanıdır. Bu bağlamda pek çok farklı sektör üzerinden sağlık alanında iş yaparlar.

Haberin Devamı

- Sigortacılık

- İlaç sektörü

- Tıbbi cihaz üretimi

- Sağlık sektörü açısından yöneticilik

Genel çerçevede yukarıda verilen sağlık alanı ile ilgili sektörlerde değişik basamaklarda çalışma görevini üstlenirler. Bu yönüyle son dönemlerde merak edilen ve araştırılan önemli meslek grupları içerisinde yer almaktadır.

Tabii bu kapsamda sıralama ve taban puanları doğrultusunda kamu sektöründe çalışma görevini de elde edebilirler. Özellikle Sağlık Yönetimi Bölümü üzerinden mezun olanlar için bu durumun önemli potansiyel teşkil ettiğini söylemek mümkün.

Sağlık Yönetimi İçin Hangi Bölümden Mezun Olmak?

Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu olmak ile beraber pek çok farklı sağlık sektöründe yönetici olarak görev yapma şansı elde edilmektedir. Bu durum hem kamu hem de özel sektör açısından önemli bir kariyer elde etme şansı verir. Tabii bunu yapabilmek için öncelikle üniversitelerin ilgili Sağlık Yönetimi bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

Sağlık Yönetimi Bölümü aynı zamanda bazı üniversitelerde Sağlık Yönetimi Fakültesi olarak değerlendirilir. Aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak da yine eşdeğer şekilde ele alındığını söylemek mümkündür. Bu bölümlerden herhangi birinden mezun olarak Sağlık Yönetimi görevini değişik sektörlerde gerçekleştirmek mümkündür.

Haberin Devamı