Pratik Bilgiler Z ile başlayan kelimeler nelerdir? Z ile başlayan kelime örnekleri...

Z ile başlayan kelimeler nelerdir? Z ile başlayan kelime örnekleri...

Paylaş
Z ile başlayan kelimeler nelerdir? Z ile başlayan kelime örnekleri...

Dilimizde kullandığımız on binlerce farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin bazıları aynı harf ile başlarken bazılarının baş harfleri farklıdır. Z harfi ile de başlayan yüzlerce sözcük bulunmaktadır. Bir kelimenin özellikle belirli bir harf ile başlaması isteniyorsa muhtemelen bir bulmaca sorusu ya da bir bilgi yarışması olabilir. Z ile başlayan kelimeler nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Z ile başlayan toplamda 676 sözcük bulunmaktadır. Tabili bu sözcüklere her geçen gün yenisi eklenebilir. Çünkü gün geçtikçe yeni sözcükler dilimizde kullanılmaya başlanmaktadır. Güncel kelimelere hakim olmak için Z ile başlayan mevcut sözcüklere göz atılmalıdır.

Haberin Devamı

Z İLE BAŞLAYAN KELİMELER NELERDİR?

Z ile başlayan yüzlerce farklı sözcükten en çok kullanılanlarını aşağıda sıraladık;

Zil, Zam, Zevk, Zeka, Zoka, Ziyan, Zayıf, Zıbın, Zamlı, Zorlu, Zebra, Zabıta, Zahmet, Zakkum, Zemzem, Zevkli, Zekice, Zengin, Zeytin, Zincir, Ziraat, Ziynet, Zümrüt, Zelzele, Zavallı, Zatürre, Zımpara, Zıplama, Zorbaca, Zahmetli, Zamansız, Zanaatçı, Zannetme, Zerdeçal, Zıplamak, Zıtlaşma, Zihniyet, Ziyankar, Zonklama, Zoolojik, Zorbalık, Zulmetme, Zahmetsiz, Zamanında, Zamanlama, Zehirlemek, Zeytinlik, Zenginlik, Zımbalama, Zıbartmak, Zararlılar, Zayıflatma, Zehirlenmek, Zekasızlık, Züppeleşme, Zombileşme, Zanaatçılık, Zayıflatmak, Zımbalamak, Zeytinyağlı, Züğürtlemek, Zümrüdüanka, Zıpkınlamak, Zorlaştırmak, Zayıflayabilmek, Zamanlayabilmek.

Haberin Devamı

Z İLE BAŞLAYAN KELİME ÖRNEKLERİ

Z ile başlayan kelimelere birçok örnek vermek mümkündür. Sayısı oldukça fazla olan Z ile başlayan kelime örnekleri şöyledir;

Zar, Zor, Zarf, Ziya, Zaaf, Zalim, Zaman, Zanlı, Zorba, Zirve, Zulüm, Zevce, Zambak, Zanaat, Zaruri, Zaiyat, Zekice, Zeybek, Zifiri, Zimmet, Zahter, Zürafa, Zoolog, Zalimce, Zarafet, Zararlı, Zampara, Ziyafet, Ziyaret, Zorunlu, Zararına, Zararsız, Zayıflık, Zedeleme, Zemberek, Zencefil, Zevalsiz, Zerzevat, Zımbırtı, Zihinsel, Zilzurna, Zimmetli, Zorsunma, Zülfikar, Zanaatkar, Zannetmek, Zayıflama, Zedelemek, Ziyaretçi, Züccaciye, Zararsızca, Zayıflamak, Zorunluluk, Zincirlemek, Zimmetme, Zahmetsizce, Zamansızlık, Zeytincilik, Zorlaştırma, Ziyadesiyle, Ziyankarlık, Züğürtleşmek, Zerzevatçılık, Zindeleştirmek.