Seyahat Siirt haritası: Siirt ilçeleri nelerdir? Siirt hangi bölgede yer alır?

Siirt haritası: Siirt ilçeleri nelerdir? Siirt hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Siirt haritası: Siirt ilçeleri nelerdir? Siirt hangi bölgede yer alır?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Siirt Türkiye'nin önemli şehirleri arasında gelir. Çevresinde Bitlis, Batman ve Şırnak gibi şehirlerin bulunduğu Siirt, özellikle tarımcılık ile birlikte öne çıkar. Sadece tarım değil aynı zamanda hayvancılık konusunda da engebeli arazisi ile önemli bir yere sahiptir. Siirt haritası: Siirt ilçeleri nelerdir? Siirt hangi bölgede yer alır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yazlar sıcak ve kurak geçerken kışlar ise sert ve yağışlı şekilde devam eder. Diğer yandan Siirt şehrinin merkezine çevrilmiş olan toplamda 7 tane ilçesi bulunmaktadır. Pek çok açıdan önemli bir şehir iken aynı zamanda tarih ve kültürel dokusu ile de ön plana çıkar.

Haberin Devamı

Siirt Haritası: Siirt İlçeleri Nelerdir?

Siirt şehri toplamda 7 farklı ilçesi ile birlikte öne çıkan Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Siirt, merkez dahil toplamda 7 tane ilçeye sahiptir. Bu ilçeleri şu şekilde sıralamak mümkün;

- Siirt İl Merkezi

- Baykan

- Eruh

- Kurtalan

- Pervari

- Şirvan

- Tillo

Yukarıda öne çıkan isimleri ile birlikte Siirt 7 tane ilçeye sahiptir. Bu ilçe genel olarak Siirt merkezinin etrafında toplanmış halde bir yuvarlak oluşturur. Aynı zamanda merkez ile beraber her bir ilçe içerisinde hem tarım hem de sanayi üzerinden gelişim göstermeye devam ettiğini söylemek mümkündür.

Siirt Hangi Bölgede Yer Alır?

Siirt şehri Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Hatta Güney Anadolu Bölgesi'nin yine güneyinde kalan kısmında bulunduğunu söylemek mümkündür. Sınır bölgesine yakın olması ile beraber yoğun yağış alan bir şehirdir.

Haberin Devamı

Bu durum özellikle engebeli arazisi ile beraber, sert iklim şartları doğrultusunda ön plana çıkar. Diğer yandan bulunduğu bölge itibariyle kültürel açıdan da oldukça önemli bir şehirdir. Zira birçok farklı mimari eser ile beraber antik dönemden günümüze gelmiş kalıntılara sahiptir.

Siirt Şehrinin Ekonomisi

Siirt şehir halkının özellikle %65 kadarı tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Özellikle öne çıkan iklim şartları ile beraber tarla ürünlerin önemi oldukça büyüktür. Bu bağlamda arpa, buğday, tahıl, pirinç, nohut ve tütün ile beraber soğan gibi ürünler yoğun üretilir. Aynı zamanda meyvecilik de yine önemli oranda gelişim göstermiş olduğu şehirler içerisinde bulunur. El sanatları açısından da önemli olan şehir sanayi konusunda yavaş yavaş gelişim göstermektedir.

Siirt Şehrinin Önemi

Siirt özellik ve kültürel dokusu ve tarihi yapısı ile birlikte önemli bir şehirdir. Çünkü camiler ve türbeler yeni minareler ile Selçuklu kültürünü en iyi şekilde yansıtır. Özellikle bıttım sabunu, battaniye, Siirt fıstığı delikli taş ve botan mağaraları gibi pek çok önemli doğal alanları üzerinden öne çıkar.