Seyahat Van haritası: Van ilçeleri nelerdir? Van hangi bölgede yer alır?

Van haritası: Van ilçeleri nelerdir? Van hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Van haritası: Van ilçeleri nelerdir? Van hangi bölgede yer alır?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Van, aynı zamanda yukarı Murat Van bölümünde bulunan bir şehirdir. Ayrıca en doğu bölgesinde olması ile beraber bu kısımda bir sınırı yer alır. Bu doğrultuda İran'a komşu olan bir şehir olarak ön plana çıkar. Van haritası: Van ilçeleri nelerdir? Van hangi bölgede yer alır sizler için derledik.

Bir dönem Van Gölü Canavarı ile oldukça popüler hale gelen Van şehri, pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli şehirleri içerisinde gelir. Aynı zamanda Türkiye'nin 9. en kalabalık şehri olarak da ifade edilmektedir. Diğer yandan şehrin 13 tane ilçesi bulunmaktadır. Aynı zamanda Van şehrinin ilçeleri ile birlikte bir merkezi yer alır.

Haberin Devamı

Van Haritası: Van İlçeleri Nelerdir?

3 tane farklı İlçe merkezi olması ile beraber toplamda 13 tane ilçesi bulunan bir şehirdir. Bu şehirler tarım ve hayvancılık ile birlikte sanayi üzerinden de gelişim göstermeye devam eden ilçeler olarak öne çıkar.

- Edremit ilçe merkeze

- İpekyolu ilçe merkezi

- Tuşba ilçe merkezi

- Bahçesaray

- Başkale

- Çaldıran

- Çatak

- Erciş

- Gevaş

- Gürpınar

- Muradiye

- Özalp

- Saray

Bu gibi farklı isimleriyle birlikte toplamda 13 tane ilçesi üzerinden Van şehri ön plana çıkmaktadır. Merkez olarak ayrılmış şekilde 3 farklı ilçe biçiminde de bölgesi olduğunu söylemek mümkün. Bazı şehirlerinin Van Gölü'ne kıyısı olmasının dışında bazılarının ise İran'a komşu olduğunu söylemek mümkündür.

Van Hangi Bölgede Yer Alır?

Pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olarak Van şehri öne çıkmaktadır. Bu bağlamda şehir Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Daha detaylı olarak ele alındığında ise yukarı Murat Van bölümünde bulunan bir şehirdir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Türkiye'nin en önemli ve en büyük gölü olan Van Gölü'ne sahiptir. Bu doğrultuda balıkçılık ile beraber hayvancılık ve tarım konusunda öne çıkan bir şehirdir. Bulunduğu bölge itibariyle aynı zamanda en önemli şehirlerinden biri olduğunu da ifade etmek mümkündür.

Van Şehrinin Ekonomik Faaliyetleri Nelerdir?

Başta küçükbaş hayvancılık olmak üzere tarım ile beraber hayvancılık konusunda Van şehri öne çıkar. Özellikle de işçilik açısından şehrin faal olarak şehrin %70 kadarı tarımcılık ile uğraşmaktadır. Ancak kış aylarının uzun olması ve sert geçmesi sebebiyle tarım üretiminin düşük olduğunu söylemek gerekir.

Diğer yandan plastik sanayii ve yem sanayii ile birlikte çimento sektörü üzerinden de farklı fabrikalar bulunmaktadır. Bu yönüyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin büyük ve önemli şehirlerinden biri olarak ön plana çıkar.