Seyahat Varşova nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Varşova hangi ülkede, nereye bağlı?

Varşova nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Varşova hangi ülkede, nereye bağlı?

Paylaş
Varşova nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Varşova hangi ülkede, nereye bağlı?

Varşova, Polonya'nın başkenti olan bir şehirdir. Orta Avrupa'da bulunan başkent Avrupa birliğine bağlı şehirler arasındadır. Sessiz ve sakin bir şehir olarak bilinen Varşova tarihte birçok ayaklanmaya da ev sahipliği yapmıştır. Varşova gezilecek yerleri nerelerdir, nereye bağlıdır ayrıntıları ile derledik.

Varşova Orta Avrupa şehirlerinden biridir. Polonya'nın başkenti olan Varşova sakin bir şehirdir.

Haberin Devamı

Varşova Nerede?

Avrupa birliğinin en güzel ve dikkat çeken şehirlerinden olan Varşova doğal güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Polonya'nın da başkenti durumunda olan Varşova her yıl yüz binlerce turiste ev sahipliği yapar. Nüfusu 550 bin kişi olan Varşova Türkiye ile 1991 senesinden beri kardeş şehirdir.

Sessiz ve sakin bir başkent olmasıyla ön plana çıkan Varşova ikinci dünya savaşında büyük tahribata uğramış ve yeniden inşa edilmiştir. Coğrafi konumu bakımından Orta Avrupa'da olan Varşova için Schengen vizesi alınması gerekir.

İstanbul'dan Varşova'ya aktarmalı ya da aktarmasız şekilde ulaşım sağlamak mümkündür. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şehirde gezilecek yerler arasında old town, kraliyet ailesi ve Chopin müzesi vardır.

Haberin Devamı

Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Kraliyet kalesi: 13. yüzyıldan kalan ve bir zamanlar Polonya'nın resmi makamı olarak kullanılan kraliyet kalesi şehirdeki en turistik yerlerdendir. İkinci dünya savaşı zamanında aldığı hasarlardan sonra yeniden yapılandırılmış ve ziyarete açılmıştır. Burada kraliyet üyelerinin odalarını ve eşyalarını görmek mümkündür.

St. John katedrali: Varşova'nın en eski kilisesi olan St. John katedrali ayrıca UNESCO dünya mirası olarak da korumaya alınmış bir kilisedir. Gotik bir tarzda olan kilise çoğu kez Polonyalı kralların taç giyme merasimlerine de ev sahipliği yapmıştır. Katedral herkes için ibadete açıktır.

Chopin müzesi: Fredic chopin, Hem dünya hem de Polonya için önemli bir besteci ve piyanisttir. 1954 senesinde ünlü besteci adına yapılmış bir müze olarak karşımıza çıkar. Kraliyet yolunun yakınlarında olan Chopin müzesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Salı gününden pazar gününe kadar sabah 11 ve akşam 8 arasında ziyaretlere açıktır. Tam bilet ücreti 22 PLN, indirimli girişin ücreti de 13 PLN'dir.

Varşova Hangi Ülkede, Nereye Bağlı?

Varşova, Polonya'ya bağlı bir şehirdir. Polonya'nın başkenti olan Varşova aynı zamanda büyük bir şehirdir. Başkentte yaklaşık 550 bin kişinin yaşadığı bilinmektedir. Bulunduğu ülke itibari ile Schengen bölgesinde olan Varşova için aktarmalı ve aktarmasız uçuşlar mevcuttur. Varşova, sessiz ve sakin bir şehir olduğundan buraya kafa dinlemek ve huzur bulmak için de gitmek mümkündür.

Haberin Devamı