Yemek Gelinim Mutfakta Elmalı tiramisu nasıl yapılır? Elmalı tiramisu tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta Elmalı tiramisu nasıl yapılır? Elmalı tiramisu tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta Elmalı tiramisu nasıl yapılır? Elmalı tiramisu tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün elmalı tiramisu tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise elmalı tiramisu tarifi araştırıyor. Peki, Elmalı tiramisu nasıl yapılır? Tabak tabak yedirten elmalı tiramisu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak elmalı tiramisu tarifi, evde kolayca yapılan enfes bir lezzet. İşte, elmalı tiramisu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ELMALI TİRAMİSU TARİFİ

Elmalı tiramisu malzemeler

  • 100 gram mascarpone peyniri
  • 350 gram labne
  • 125 gram elma püresi
  • 70 gram şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 50 mililitre krem şanti
  • 125 mililitre süt (az yağlı)
  • 150 gram kedi dili
  • 1 çorba kaşığı kakao tozu

ELMA TİRAMİSU YAPILIŞI

  • Mascarpone ve labneyi pürüzsüz olana kadar çırpın. Elma püresi, şeker, limon suyu ve 1/2 çay kaşığı tarçını karıştırın.
  • Kremayı sertleşene kadar çırpın ve yavaş yavaş ekleyin. Sütü kalan tarçınla karıştırın.
  • Bir fırın kabının tabanına kadayıfların yarısını yayın, süt ve tarçın karışımının yarısını serpin ve üstüne mascarpone karışımının yarısını serpin.
  • Kalan kedi dilini, süt karışımı ve krema ile katmanları tekrarlayın. En az 2 saat soğutun.
  • Servis yapmadan önce kakao tozu serpin.