Yemek MasterChef Türkiye beyti kebabı nasıl yapılır? Evde beyti kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

MasterChef Türkiye beyti kebabı nasıl yapılır? Evde beyti kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Paylaş
MasterChef Türkiye beyti kebabı nasıl yapılır? Evde beyti kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

MasterChef Türkiye'nin 27 Eylül 2022'de yayınlanan 84. bölümde kırmızı takım ve mavi takım kebaplar yapıyor. Takımlardan birer kişi ise beyti kebabı tarifi yapacak. Ekran başında izleyen seyirciler internette evde beyti kebabı tarifi araştırıyor. Peki, beyti kebabı nasıl yapılır? Müthiş lavaşı ve enfes sosuyla beyti kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan beyti kebabı tarifi, evde de yapılan enfes bir lezzet. Peki, beyti kebabı nasıl yapılır? İşte evde beyti kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BEYTİ KEBABI TARİFİ

Beyti kebabı malzemeler

Köftesi için:

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yufka

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı su

BEYTİ KEBABI YAPILIŞI

  • Köfteler için sarımsak ve soğanı robottan geçirin ve suyunu süzün. Daha sonra bir kaba alın.
  • Ardından kıyma, yumurta, zeytinyağı, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.
  • Köftelerinizi buzdolabında bir süre dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra kıymaya kebap şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Köftelerinizi fırına verin ve güzelce pişirin.
  • Diğer taraftan da sosu için tereyağını eritip içine salçaları ilave edin.
  • Suyunu da ekleyip 1-2 dakika kaynayana kadar karıştırın. Köfteleri fırından çıkarınca lavaşlara sarıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızarttığınız kebapları tabağa alın.
  • Fırından çıkarınca üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı sosu ekleyip servis edebilirsiniz.