Yemek Zeytin ezmeli rulo poğaça nasıl yapılır? Zeytin ezmeli rulo poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Zeytin ezmeli rulo poğaça nasıl yapılır? Zeytin ezmeli rulo poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Zeytin ezmeli rulo poğaça nasıl yapılır? Zeytin ezmeli rulo poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz zeytin ezmeli rulo poğaça tarifi, tadına hayran bırakan şahane bir lezzet. Peki, zeytin ezmeli rulo poğaça nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları kabartan, kokusuyla kendine hayran bırakan enfes zeytin ezmeli rulo poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster kahvaltıda isterseniz de çay ve keyfinizde afiyetle yiyebileceğiniz zeytin ezmeli rulo poğaça tarifi, evde yapılması kolay bir tarif. Peki, zeytin ezmeli rulo poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız zeytin ezmeli rulo poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ZEYTİN EZMELİ RULO POĞAÇA TARİFİ

Zeytin ezmeli rulo poğaça malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı

İçi için;

  • Zeytin ezmesi

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

ZEYTİN EZMELİ RULO POĞAÇA YAPILIŞI

  • Öncelikle hamuru için yoğurma kabına un, tuz, instant maya ve şekeri alın.
  • Tüm malzemeyi el ile karıştırın.
  • Ortasına çukur açıp süt, yumurta akı ve sıvı yağı ilave edin.
  • Hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Tüm hamur toparlanıncaya kadar hamuru yoğurun.
  • Hazırlanan hamurun üzerini streç filmle kapatıp temiz bir bez örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan tezgaha alıp tekrar el ile yoğurup havasını alarak toparlayın.
  • Ardından hamuru iki parçaya bölerek beze haline getirin.
  • Sıra ile bezeyi yaklaşık dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın.
  • Üzerine zeytin ezmesinden spatula veya bıçak kullanarak sürün.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın.
  • Hazırlanan ruloyu yaklaşık 3-4 parmak uzunluğunda parçalara kesin.
  • Ruloları fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • 190 derece fansız fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.