A. Yavuz Kocaömer 2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri bu yıl İstanbul'da
HABERİ PAYLAŞ

2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri bu yıl İstanbul'da

Haberin Devamı

Tekerlekli Sandalye Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri 4-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Galatasaray’ın organizasyonunda gerçekleşecek olan finallere 8 takım katılma hakkı kazandı. Bunlar; Galatasaray, Almanya’dan RSV Lahn-Dill, İspanya’dan CD Fundosa Grupo, İtalya’dan Lottomatica Elecom Roma ve SSD Santa Lucia. Yine Almanya’dan RSC Rollis Zwickau, Fransa’dan Toulouse I.C ve İngiltere’den Capital-Aces WBC. Galatasaray’ın maçları 4 Mayıs Cuma günü saat 13.30 ve 18.00’de İstanbul- Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu’nda. 5 Mayıs Cumartesi günü yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 09.30’da Galatasaray Lottomatica Elecom Sport Roma ile oynayacak.

6 Mayıs Pazar günü, saat 10.00’da üçüncülük, dördüncülük, saat 12.15’te ise birincilik ve ikincilik maçı oynanacak. 2005’te kurulan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 3 kez Avrupa, 2 kez de Kainat Şampiyonu olarak yurt içinde değilse de yurt dışında ses getiren önemli başarılara imza attı. Galatasaray Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbolu’nu bir sosyal sorumluluk projesi olarak değil, gerçek bir spor olarak gördüğü için bu başarılara ulaşıldı. Bunda rahmetli Özhan Canaydın da dahil olmak üzere, Sinan Kalpakçıoğlu’nun da önemli rolü var. Ayrıca eski milli takım antrenörü, yaşamını tekerlekli sandalye basketboluna adamış, takımın koçu Sedat İncesu’yu da unutmamak gerekir.
[[HAFTAYA]]

UltrAslanlara çağrı

Galatasaray’ın maçlarını oynayacağı Sinan Erdem Spor Salonu 16 bin seyirci kapasiteli. Bu salonun dolmasını tabii ki beklemiyoruz. Ama başından beri tekerlekli sandalye basketboluna sahip çıkan UltrAslanlar ne yapıp edip mümkün olduğu kadar fazla sayıda kişiyle bu maçlara gelmeli. Bu yalnız Galatasaray için değil, herkes için önemli. Yurt dışından gelecek takımlar, idareciler, Avrupa Tekerlekli Sandalye Federasyonu yetkilileri ülkemizde bu sporun artık sevilmeye başladığını görsünler. UltrAslanları 2005’te ilk lig maçına rahmetli Alpaslan ile birlikte otobüsler tutarak getirmiştik. Eminim o salon ne kadar çok dolarsa, Alpaslan kardeşimizin ruhu da o kadar mutlu olacaktır.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ne iş yapar?


Son zamanlarda konuları bilmeyenler, okumasını sevmeyenler ama lafa gelince çenesi durmayanlar yine sağda solda konuşuyor. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin tüzüğüne göre amacı; “Her türlü politik, ekonomik ve dinsel etkinliğin dışında kalarak, paralimpik hareketinin amacına ulaşmasına katkıda bulunmak, paralimpik oyunlarının ülkemizde düzenlenmesini sağlamak, düzenlenecek paralimpik oyunlarında ülkemizin temsilini sağlamak ve engelliler sporuna Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin (IPC) tüzüğüne uygun olarak katkıda bulunmak.”

Çok bilenler

Yani bazı ‘çok bilenlerin’ konuştuğu gibi Türkiye Milli Paralimpik Komitesi bir yardım derneği değildir. Paralimpik oyunlarına katılma hakkını kazanan sporculara ve onların bağlı bulundukları federasyonlara maddi destek sağlamakla yükümlü olmamasına rağmen, bu konuda çalışmalar yapmaktadır. Örnek mi? 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na katılacak olan bedensel ve görme engelli sporcuların toplam 675 bin Türk Lirası tutan kamp masraflarını ödedi. Ayrıca BP ile yaptığı sponsorluk anlaşması sonunda 8 sporcuya 1 yıllığına 165 bin Türk Lirası destek verildi. Bunlara rağmen, hiçbir şey yapmayan, doğru dürüst bir sponsor bulamayan federasyonlar sadece laf üretmektedir. Bundan da en çok Türkiye’de engelliler sporu yara almaktadır.

Etkinlikler

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ayrıca ‘Uluslararası İlham Projesi’ ile çocukların ve gençlerin oyun, beden eğitimi, spor ve fiziksel etkinlik yoluyla gelişmelerinin desteklenmesi projesinin içinde yer almakta. Ayrıca dünyada ilk defa ‘Uluslararası Paralimpik Gençlik Yaz Kampları’nı hayata geçirdi. Tüm bunların yanı sıra, ‘Paralimpik Okul Günleri’ çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte. Bu çalışmalarda 15-20 sene sonrasının Türkiyesi’nde, çeşitli kademelerde görev alacak gençlere paralimpik oyunları ile ilgili bilgiler veriliyor. Laf üretmeyi bırakıp iş yapmak isteyenler varsa, gelirler Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile birlikte projelerde çalışırlar. Aksi halde tarih kimin ne yaptığını bir gün yazacaktır.

ÇENGELLİ PANO

‘Özürlü kelimesi artık kullanılmasın’


Başkanımız Yavuz Kocaömer’in 9 Nisan tarihli köşesinde ‘Bizi izleyin, nasıl spor yapılır görün’ başlıklı yazısı hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Tekerlekli sandalye basketbol maçlarındaki tribün boşluğunu görüyorum. Bu yıl ilk kez maça gittim. Bu nedenle hep gitmek istiyorum. Ben maçların yapıldığı salonlardan yana dertliyim. Çünkü yüksek ve korkuluksuz merdivenlerden dolayı hareketim kısıtlanıyor ve çok istediğim halde tek başıma gitmeye cesaret edemiyorum. Geleyim şu isimlendirme olayına; hepimiz rahatsızız isimlendirmeden. Özellikle devletimiz tarafından hâlâ özürlü ismiyle anılmamız ve bunun değiştirilmesi yolunda adım atılmaması beni rahatsız ediyor. Biz hitap şekli değiştirilsin derken bir sınav açılıyor, adı ‘Özürlü Memur Seçme Sınavı.’ Bu konunun en kısa sürede çözümlenmesini istiyoruz. Esra Demirkaya / İzmir demirkayae@yahoo.com

YA HAZRETİ MEVLANA

Senin çağrına uydum
Sana geldim Mevlana
Uçamıyor olsam da
Sana geldim Mevlana
Kanadım kırık belki
Duramıyorum ayakta
Senin çağrına uyup
Sana geldim Mevlana
Sen diyorsun
Ne olursan ol gene gel
Geldim sana Mevlana
Semaya başlayınca
Ruhum uçuyor
Gözlerimin önünde
Melekler kafilesi
Sana geldim Mevlana
Tekerlekli sandalyem
Sanki mizan tahtası
Sana geldim Mevlana
Kulağıma diyorlar
Yürüsem sen uçuyorsun
Sen cennet meleğisin
Sana geldim Mevlana
Hor görmeyin bizleri
Acımayın bizlere
Sana geldim Mevlana

Ali Çetin alico_1975@yahoo.com.tr Konya’nın ilk sema grubundan semazen Aliço

‘Mektuplarınızı bekliyorum’

İzmir’de yaşıyorum. 27 yaşındayım. Hayatın ne kadar acımasız olduğunu dört duvar arasında öğrendim. Özgürlüğün kıymetini şimdi daha iyi anlıyorum. Cezaevinde yalnızlık zor. Buradaki yalnızlığıma mutluluk katacak, arkadaş olabilecek dostların mektuplarını bekliyorum. Uğur Olukkaya E Tipi Kapalı Cezaevi D 2-7 Koğuşu-Burdur

Sıradaki haber yükleniyor...
holder