A. Yavuz Kocaömer Engelliler camiasından haberler
HABERİ PAYLAŞ

Engelliler camiasından haberler

Erzurum’a küçük bir destek Bir süre önce bir dostumuz arayarak Erzurum’da akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu belirtti. İncelemeler yapıldı, 19 adet sandalye AK Parti Erzurum İl Başkanlığı aracılığıyla engelli vatandaşlarımıza teslim edildi. Bu konuda söylenecek birkaç söz var ama, bizim siyasetle ilgimiz yok. Yalnız bir şey unutulmamalı. Engellilik konusu her türlü siyasetin üzerindedir. Ve asla ve asla istismar edilmemelidir.

[[HAFTAYA]]

5 kardeş

Dağıtım töreninde konuşan Erzurumlu dadaşımız kemik hastalığına yakalandığını, 4 kardeşinin de aynı durumda olduğunu ve bu sandalyeyi ortaklaşa kullanacaklarını anlattı. İçlerinde sadece biraz yürüyebilenin kendisi olduğunu ajans haberlerinden okuduk. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) derhal ilgililerle temasa geçerek diğer 4 kardeşe de akülü tekerlekli sandalyelerini önümüzdeki günlerde gönderecek.

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi’nden tekerlekli sandalyeli engelli kardeşimize, üniversite binasının tarihi olması dolayısıyla Anıtlar Kurulu’ndan izin çıkmadan bir değişiklik yapılamayacağı söylenmiş. Aradan geçen uzun zamanda yetkililer “Bürokratik işlemler, devletin işleri uzun sürüyor. Yapabileceğimiz bir şey yok, bekliyoruz” cevabını veriyorlarmış. Oysa bugünkü teknoloji ile tarihi binalara zarar vermeden yurt dışında da birçok örnekte gördüğümüz gibi engellilere uygun rampalar ve liftler yapılabiliyor. Konularımız arasına alalım dedik. Belki Ankara Üniversitesi Rektörlüğü bu konuda bir girişimde bulunur.

Gökkuşağı İşitme Konuşma Engelliler Derneği

Yukarıda adını verdiğimiz dernekten haklı sitemlerle dolu bir mail aldık. Gönderdikleri mailde şöyle diyorlar: Engelli denildiğinde, tekerlekli sandalyeli olanlar aklımıza geliyor. İşitme, konuşma engellilerimiz hiç hatırlanmıyor. Sanki üvey evladız bu memlekette!!! Varlığımız ancak işaret diliyle mümkün oluyor. Kamuoyumuzda, devlet işlerinde, şirketlerde, genel anlamda asgaride ilgi görmek ve sıkıntılarımızın giderilmesini istemek bizim de hakkımız değil mi?

Ücretsiz kurs

“Derneğimizde ve istenilen yerde ücretsiz işaret dili kursu verebiliriz. Engelsiz ve işitme engelli tüm vatandaşlarımızın kulak ses ölçüm muayenelerini ve gerekli bilgilendirmeleri ücretsiz yapıyoruz. Engellilere, İş-Kur projeleri ve Milli eğitim, halk eğitim müfredatlı kurslar veriyoruz. Katılımcılar günlük ücret ödüyor.

‘Bir ricamız var’

Lütfen sesimizi duyun. Üniversite öğrencileri, firmalar, kamu kurumları, şirketler ve halkımız işaret dil kurslarımıza katılsınlar. Emekli ve zamanı olanlar, ‘Ülkemize ve halkımıza nasıl yardımcı olabilirim?’ diye düşünenler, üniversitelerin kulüpleri derneğimize bir kahve içmeye gelsinler. Salih Tekkol-Yönetim Kurulu Başkanı salihtekkol@mynet.com Tel: 0554 342 71 56

MT Sağlık Ürünleri

Acun Ilıcalı ile mart ayında son yaptığımız ‘Engellileri Kaldıralım’ kampanyasında telefonla bağlanarak bağışlar aldık. Bunlardan biri de MT Sağlık Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu Murat Sancak Bey’di. Kendisi telefonda 50 adet akülü sandalye bağışladığını belirtmişti. Sandalyeler TESYEV vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Gerekli belgeler MT Sağlık Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş’ye önümüzdeki günlerde gönderilecek. Bu yardımsever firmamız hakkında bilgi almak için www. mtsaglik.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Bir diğer firma...

Aynı akşam ismini vermeyeceğim bir başka medikal firması ise telefona bağlanarak 25 adet akülü sandalye bağışladığını söylemişti. Zamansızlıktan bu firmayı canlı yayına bağlamak mümkün olmadı. Birkaç gün sonra bağış yaptıkları sandalyeler ile ilgili aradığımızda, aldığımız cevap bizi çok da şaşırtmadı. “Ne yapalım bizi canlı yayına bağlamadınız, onun için sandalyeleri vermiyoruz.” İşte sevgili okurlarım, öylesi de var, böylesi de!

ÇENGELLİ PANO


Türk Hava Yolları engelleri kaldırsın’

Türk Hava Yolları ile ilgili daha önce yaşadığım sorunlar yine karşıma çıktı. Ben uçakla refakatçi olmadan yolculuk yapmak istediğimde feragatname imzalıyor ve uçuyordum. Son zamanlarda bazı uçuş ekipleri feragatname kabul etmiyor. Bana “Refakatçi olmadan yolculuk yapamazsın” diyorlar. Bu beni manevi açıdan zor bir duruma düşürüyor. Bu konuda herhangi bir şey yapabilir miyiz acaba? Biz engelli olarak, engelleri aşmaya çalışırken neden her zaman önümüze engeller koyuyorlar. Biz diğer insanlar gibi yolculuk yapamayacak mıyız? Tevfik Yüksel Tel: 0536 847 25 19

‘Bu nasıl şampiyona?’

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Basketbol Şampiyonası 3-5 Mayıs’ta Sivas’ta yapıldı. Çocuklarımız bu şampiyonaya Eskişehir Engelliler Spor Kulübü olarak katıldı. Bize göre yanlışlıklar vardı. Nedenleri: 1) Şampiyona bölgelere ayrılmış. Bizler Sivas’tayız. Oysa yanı başımızda Kütahya’da Ege Bölgesi Şampiyonası gerçekleşiyor. Biz Kütahya’da katılsaydık pek çok engelli ve ailesi maçları izleyecekti. Bölge yerine I. II. grup biçiminde adlandırılsaydı ne değişecekti? Eskişehir Engelliler Spor kulübü bu konuyu yeterince dile getirmiş ama kabul görmemiş. 2) Maçlarda 8 sporcu, 1 yönetici, 1 antrenöre harcırah veriliyor. 10 kişilik kafile listesi isteniyor. Basketbol karşılaşmasında takımın 12 sporcudan oluştuğunu federasyon görevlileri bilmiyorlar mı? Ayrıca özel sporcuların yanına en az 2 refakatçi gerekmez mi? 3) Bölgeler arası şampiyona bitti. Derece alanlar belli oldu. Sıra Türkiye Şampiyonası’na gelmedi mi ? Sevim İçöz/ Eskişehir Tel: 0534 849 11 62

‘Dalga geçmeyin’

Haberin Devamı

MS hastasıyım. Yüzde 68 engelliyim. Evli, bir çocuk annesiyim. Eşim astım hastası, evim kira, ilaçlarımız çok pahalı. Bankaya ve ev sahibine borcum var. Siz büyüklerimden yardım rica ediyorum. Allah rızası için, ne olur dalga geçmek için aramayın. RUMUZ: KADER Tel: 0530 827 46 00

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder