Aydan Durak Sivilce oluşumunu engelleyen 10 günlük alışkanlık
HABERİ PAYLAŞ

Sivilce oluşumunu engelleyen 10 günlük alışkanlık

Sivilce oluşumunu engellemek için iyi bir cilt bakım rutini uygulamanız şart. Yaşam tarzınızda ve günlük alışkanlıklarınızda yapacağınız değişimlerle sivilce oluşumunu engelleyebilir ve cildinizin her zaman pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz.

1- YÜZÜNÜZÜ GÜNDE 2 KEZ TEMİZLEYİN

Sabahları yatmadan önce yüzünüzü yıkamak için cilt tipinize uygun nazik bir temizleyici kullanın. Cildinizi sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez temizlemek gözeneklerin tıkanmasını engeller. Cildinizi yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırır.

Haberin Devamı

2- YÜZÜNÜZE DOKUNMAKTAN KAÇININ

Kirli ellerle yüzünüze dokunma bakterileri ve ciltteki yağı artırarak sivilcelerin oluşmasına sebep olabilir. Bu sebeple gerekmedikçe gün içinde yüzünüze dokunmaktan kaçının.

3- KOMEDOJENİK OLMAYAN ÜRÜNLER

Komedojenik olmayan olarak etiketlenmiş yani gözenekleri tıkama ve akneye neden olma olasılıkalrı daha düşük olan cilt bakım ve makyaj ürünlerini tercih edin.

4- HER GÜN CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Yağlı bir cildinize olsa bile sağlıklı bir cilt bariyeri oluşturmak için nemlendirici kullanmak önemlidir. Gözenekleri tıkamayan hafif, yağsız formda ve su bazlı nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

5- DÜZENLİ OLARAK PEELİNG YAPIN

Peeling, cildinizi ölü hücrelerden temizlemenize yardımcı olur. Gözenekleri tamamen açar. Yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırır. Ancak peeling yaparken aşırıya kaçmamak önemlidir. Haftada 1-2 kez peeling yapmak cildiniz için yeterlidir.

6- SİVİLCELERİ SIKMAYIN YA DA KOPARMAYIN

Sivilceleri sıkmak ya da koparmak bakterilerin daha fazla yayılmasına sebep olur. Hatta cildinizde iltihaplanma ve yara izleri oluşabilir. Sivilcelerden kurtulmak için onları kendi haline bırakın ya da profesyonel bir yardım alın. Asla sıkmayın.

7- SAÇLARINIZI TEMİZ TUTUN

Yağlı saçlar yüzünüzün de daha hızlı yağlanmasına sebep olur. Bu nedenle saçlarınızı düzenli olarak yıkayın ve temiz tutun. Mümkün olduğunca saçlarınızı yüzünüzden uzak tutun.

8- AŞIRI GÜNEŞE MARUZ KALMAKTAN KAÇININ

Akne eğilimli ciltler için biraz güneş ışınlarına maruz kalmak faydalı olabilir. Ancak aşırı güneş ışınlarına maruz kalmak cilt hasarına yol açıp sivilceleri daha kötü hale getirebilir. Sivilceli bir cildiniz varsa cildinizi mutlaka güneşten koruyun. Mutlaka her mevsim güneş kremi kullanın.

Haberin Devamı

9- STRESTEN UZAK DURUN

Stres sivilceleri daha kötü hale getirebilir. Bu nedenle stres düzeylerini yönetmenin sağlıklı yollarını bulun. Rahatlamanıza ve gevşemenize yardımcı olarak egzersiz, meditasyon ve hobiler edinerek zihninizi rahatlatın.

10- DENGELİ BİR BESLENME

Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı cildinizi güçlendirmeye yardımcı olur. Aşırı yağlı, şekerli besinleri tüketmekten kaçının. Meyve, sebze, kepekli tahıllar ve yağsız protein tüketmeye odaklanın. Her gün bol su içerek cildin nem dengesini koruyun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder