Banu Şen Bu kanaldan haberiniz var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Bu kanaldan haberiniz var mı?

Büyük kentlerde yaşayan insanların en büyük zamanı yollarda geçiyor. Hele bazen de trafiğe takıldık mı zaman kaybı büyük strese dönüyor.

En çok da kazalar, yapılan etkinlikler nedeniyle kapanan yollar trafik sıkışıklığına neden oluyor. Telefonumuzdaki uygulamalar bir yere kadar çözüm oluyor.

Belki de İzmir’de en büyük sorunlardan biri olan trafik yoğunluğunun önüne geçmek, riskleri azaltmak için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bir ilki hayata geçiriyor. Türkiye’de ilk olan; WhatsApp uygulamasında hizmete geçirilen “Kanal Uygulaması” kapsamında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde gerekli planlamalar yapılarak “İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri” isimli kanal oluşturuldu.

Haberin Devamı

Bu kanaldan haberiniz var mı

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce WhatsApp uygulamasında oluşturulan kanalda;

1- Duyurular (İzmir’de gerçekleştirilen etkinliklerde kapatılacak yollar, vb.),

2- Ana arterlerde meydana gelen ve trafik yoğunluğu oluşturan kazalar,

Bu kanaldan haberiniz var mı

3- Yapılan denetimler ve denetim sonuçları,

4- Trafik güvenliği ile ilgili sloganlar paylaşılacak.

Bu kanaldan haberiniz var mı

Yapılan paylaşımlarla, trafikte yaşanacak yoğunluğu önlemek amacı ile kapalı olan güzergah bilgisine en hızlı şekilde erişimi sağlamak, trafik yoğunluğunda kullanılabilecek alternatif yolların bildirilerek yol kullanıcılarının zaman kaybını en aza indirgemek ve bazı ihlallerle ilgili farkındalığın artırılarak trafik kural ihlali yapılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce yönetilen, trafik güvenliği açısından İzmir’de yaşayanlar için çok faydalı bu kanalı takip etmenizi tavsiye ederim. Kanalı takip ve bildirimlere ulaşmak ise çok kolay.

Bu kanaldan haberiniz var mı

HERKESTE İZMİR MERAKI VAR

Bugünlerde tüm ülkenin gözü kulağı İzmir’de. Yerel seçim yaklaştıkça aday adayları ilçelerde yavaş yavaş isimlerini duyurmaya başladı. Elbette gözler genel merkezlerin son noktayı koyup açıklayacağı adaylarda…

İzmir’de AK Parti ve CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayları henüz açıklanmadı. CHP’nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile devam edip etmeyeceği ise belli değil. Siyaset kulislerinde, televizyonlarda doğal olarak en çok İzmir konuşuluyor. Biraz daha bekleyip göreceğiz. Kulağıma gelen, sohbetlerde çok konuşulan isimleri şimdilik ben de tutuyorum.

Haberin Devamı

Geçen seçimlerde gördük ki sadece kendi ismini duyurmak için, kendini konuşturmak için bile uğraş verenler var. “Acaba kim olur” diye isimleri tartışmamız adayı belirlemeyecek sonuçta… Sadece tek dileğim daha çok kadın başkanı İzmir’de görmek. Ama tepeden inme değil, İzmir’e, ilçesine gerçekten hizmet etmek için aday gösterilmeli kadın adaylar da… CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel’in siyasette kadın kotasına önem verdiğini biliyoruz. Ancak bu seçim ve belirlediği adaylar onun ilk sınavı olacak.

Merakla bekliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder