Banu Şen Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor
HABERİ PAYLAŞ

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

Ramazan ayı; bolluk ve bereketin, yardımlaşma ve dayanışmanın, birlik ve beraberliğin ayıdır. Manevi duygular en üst düzeye ulaşır, kardeşlik pekişir, paylaşma bereket getirir. Dini temeli ile birlikte sahip olduğumuz geleneklerimiz de bu ay içerisinde ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmayı, kurduğumuz güzel sofralarda sevdiklerimizi, komşularımızı, dostlarımızı ağırlamamızı öğütler. Bu yüzden Ramazan sofraları, daima birleştiricidir. İhtiyaç sahiplerini, uzun zamandır görüşülemeyen aile fertlerini bir araya getirir. Bu sene 6 Şubat’ta 11 ilimizi vuran depremler nedeniyle bu manevi duyguları biraz daha fazla yaşıyoruz. Ramazan ayındaki yardımlaşma ve dayanışma daha çok deprem bölgesine yönelik yapılıyor...

Haberin Devamı

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

İZMİR’DEN 136 BİN KİŞİLİK İFTAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan aylarında düzenlediği iftar programlarında düzenlemeye gitti ve bu sene afet bölgesindeki illere öncelik tanıdı. Meydan iftarları için planlanan bütçenin afet bölgesindeki depremzede yurttaşların sahur ve iftar yemekleri için kullanılması yönünde karar alan Büyükşehir; Hatay, Osmaniye ve Adıyaman’daki çadır ve konteyner kentlerde Ramazan ayı boyunca toplam 136 bin kişilik iftar yemeği verecek.

Bu kapsamda meydan iftarlarının düzenlenmemesi, mahallelerdeki dayanışma noktalarında yürütülen programlara devam edilmesi kararlaştırıldı. Konak Meydanı’nda sadece Ramazan’ın ilk günü depremden sonra kente gelen 5 bin depremzedeye iftar verildi. Meydanda yapılan iftarla eş zamanlı olarak ‘Biz İzmir’ dayanışma noktalarında ve Osmaniye, Adıyaman ve Hatay’da 25 bin kişi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sofrasında iftarını açtı.

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

‘ACILARI PAYLAŞABİLİRİZ’

İzmir’de Ramazan boyunca 10 ‘Biz İzmir’ dayanışma noktasında toplam 215 bin kişilik iftar yemeği, 50 bin haneye gıda paketi, 76 bin 515 haneye 400 TL nakdi yardım sağlanacak. Büyükşehir’in yatılı kurumları hastane, huzurevi, kadın sığınma evleriyle İzmir’e yerleşen depremzedelerin konakladığı yurt, pansiyon ve otellere de iftar yemeği sunulacak. İzmir ve Hatay, Osmaniye ile Adıyaman illerinde yapılması planlanan iftarlarla toplam 75 milyon TL’lik ayni ve nakdi destek sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Böyle günler acıların paylaşıldığı, paylaşılarak azaldığı günler. Acılar dayanışma içinde el birliğiyle bir nebze olsun azalsın istiyoruz. Giden canları geri getirme imkânımız tabii ki yok ama acıları paylaşabiliriz” diyor.

Haberin Devamı

HALİLİYE GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Ramazan ayının gelmesiyle “Dayanışmanın ve Paylaşmanın Kalbi” sloganıyla vatandaşlara gıda desteği sağlayan ve bünyesindeki aşevi ile iftarlık yemekleri hanelere ulaştıran Şanlıurfa’nın Haliliye Belediyesi; Sosyal Market, gıda kolisi ve Evde Bakım Hizmeti ile vatandaşların yanında oluyor. Aşevinde hazırlanan yemekler, Ramazan ayında da 712 hanede 3 bin 248 vatandaşın sofrasına ulaşırken, 23 bin haneye de gıda kolileri teslim edildi. 576 ailenin yararlandığı evde bakım hizmeti ise yaşlıların yüzlerini güldürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın “Gönüllere Dokunacağız” anlayışıyla yürütülen belediyenin sosyal yardım faaliyetleri Ramazan’da çoğalarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

RAMAZAN’IN BEREKETİ SEYHAN’DA

Depremlerin ardından halkla dayanışma faaliyetlerini yoğunlaştıran Adana’nın Seyhan Belediyesi, Ramazan ayında kurduğu iftar sofralarında da dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaya devam ediyor. İftar sofralarında orucunu vatandaşlarla birlikte açan Başkan Akif Kemal Akay, yurttaşlarla iftar sofralarında buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Sağlık, huzur, barış getirmesi dileğiyle Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum” diyor.

KONAK’TAN ADIYAMAN’A KARDEŞLİK SOFRASI

İzmir’in Konak Belediyesi Ramazan ayının ilk sahur ve iftar sofrasında, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde yaşam alanı haline getirdiği çadır kentte kalan yaklaşık 500 depremzede vatandaşı ağırladı. Konak Belediyesi’nin Ramazan boyunca tüm sahur ve iftar sofralarını deprem bölgesinde kuracağını söyleyen Başkan Abdül Batur, “Depremzede hemşehrilerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz.

Ramazan ayı bize en çok kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı hatırlatıyor. Çadır kentimizdeki mutfakla vatandaşlarımıza kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ikram ediyorduk şimdi de Ramazan süresince sahur ve iftar sofralarımızı bölgede kurmaya devam edeceğiz. Depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek hepimizin öncelikli görevi. Kayıpların, acıların telafisi elbette mümkün olamaz ama acılarımız da paylaşıldıkça azalsın istiyoruz” diye konuşuyor.

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

MARMARİS’İN BÜYÜK İFTAR SOFRASI

Muğla’nın Marmaris Belediyesi, Ramazan yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye gıda paketinin yanı sıra Huzurevi Derneği’yle birlikte yardımsever vatandaşların desteğiyle gerçekleştirdiği yemek dağıtımı geleneğini bu Ramazan’da da bozmadı. Huzurevi bahçesine kurulan ikram aracında bayrama kadar günlük 500 kişilik yemek dağıtımı yapılacak. Ramazan’ın ruhuna uygun olarak özellikle vatandaşların yanında olacaklarını söyleyen Başkan Mehmet Oktay, “Ramazan dayanışmadır, paylaşmaktır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz Ramazan ayında da her zaman ve her alanda dayanışmaya, birlik olmaya devam edeceğiz” diyor.

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

‘ESKİ GÜNLERE BİRLİKTE ERİŞECEĞİZ’

Bursa’da Fevzi Çakmak Caddesi Otoparkı ve Emirsultan Meydanı’nda geleneksel iftar programlarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’ın manevi iklimini Hatay’da da yaşatıyor. Bursalı hayırseverlerin de katkılarıyla Hatay’da 3 ayrı noktaya kurduğu iftar çadırlarında her gün 2 bin kişiye iftar ve sahur yemeği veriyor. Başkan Alinur Aktaş, şu ifadeleri kullanıyor: “Ramazan’ın bereketini depremzede vatandaşlarımızla birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Balkantürksiad ailesine, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne, Samsun Makine’ye, Ergünler İnşaat’a ve sayamadığım tüm sponsorlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Devlet millet elbirliğiyle yaraları sarmaya devam edeceğiz. Ve nasip olursa o eski güzel günlere hep birlikte erişeceğiz.”

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

MERSİN’İN MOBİL MUTFAK TIRI YEMEK HİZMETİ VERİYOR

Barınmadan gıdaya, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar depremden etkilenen vatandaşların yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’da da Mobil Mutfak TIR’ı ile yemek hizmeti veriyor. Büyük yıkımların olduğu birçok bölgede depremzedelere 3 öğün yemek çıkaran Mobil Mutfak TIR’ı ile Ramazan’da Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki çadır kentte günde 1500 kişilik iftar menüsü hazırlanıyor.

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

KONYA’DAN HATAYLILARA RAMAZAN AKŞAMLARI

Konya Büyükşehir Belediyesi; Meram, Karatay ve Selçuklu belediyeleriyle birlikte Ramazan ayında depremzede ailelere verilmek üzere 23 bin koliden oluşan 14 TIR yardım kolisini Hatay’a ulaştırdı. Ayrıca, Hatay’ın Payas ilçesinde depremzedeler için Ramazan çadırı kuran Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara özel düzenlediği Ramazan akşamları etkinlikleri de moral oluyor.

Mobil Etkinlik TIR’ında iftar öncesinde Türk Tasavvuf Müziği Konseri icra edilirken, iftar sonrasında Hacivat-Karagöz, meddah, orta oyunu, kukla gösterileri gibi çeşitli sahne etkinliklerinin yanında çocuklara langırt, mini gol gibi oyun alanları oluşturuluyor. Her gün farklı bir çadır kentte depremzedelerin yüzünü güldüren etkinlikler, Ramazan ayı boyunca devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kurduğumuz çadırda günde 2000 vatandaşımız iftar, 3500 vatandaşımız da sahur bereketimize ortak oluyor.

İlk günden itibaren Hataylı kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi mübarek Ramazan ayında da onları yalnız bırakmıyoruz. Deprem bölgelerindeki mağduriyeti gidermek için çalışıyoruz. Bu zor zamanları yüksek dayanışma ruhuyla atlatacağız” diye konuşuyor.

Gönül sofraları deprem bölgesi için kuruluyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder