Banu Şen O havuzda yetişen şampiyon
HABERİ PAYLAŞ

O havuzda yetişen şampiyon

Sayısız şampiyon yetişti… Ne heyecanlı yarışlara, ne emek dolu antrenmanlara kucak açtı. Türkiye’de son iki yıl hariç yetişen binlerce yüzücü, o havuzda kulaç atmıştır. Sadece yüzücüler değil, su topu oyuncuları, kule atlamacıları… 10 Haziran 2019’da Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu’nda antrenmanlar durduğunda, içim cız etmişti. Ve şöyle yazmıştım:

“Çünkü bu havuz, sadece semtin ve çevresinin değil, neredeyse tüm İzmir’in çocuklarının yüzmeyi ilk öğrendiği, ilk yarış yüzdüğü mekan oldu. Anne oldum, kızımı elinden tutup götürdüğüm yer Atatürk Yüzme Havuzu’ydu. Günümüzde çocuklarımıza vereceğimiz en güzel alışkanlıklardan biri, bir spor dalına tutkuyla bağlanmak… Umarım yeni tesisler açıklandığı gibi yapılır. Yeni sporculara kucak açar.”

Haberin Devamı

O havuzda yetişen şampiyon

SÖZ VERİLDİ YAPILIYOR

2023 Genel Seçimleri’nde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir’den milletvekili adayı gösterildiğinde, düzenlediği toplantıda ilk sorduğum soru, Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu’nun yerine yeniden yapılıp yapılmayacağı olmuş; havuzun yapılacağını öğrenmiştim.

Şimdi başlayan ve devam eden inşaatı gördükçe, ileride orada spora başlayacak çocukları ve gençleri düşünüp mutlu oluyorum.

O havuzda yetişen şampiyon

BENGİSU AVCI GURURUM AYRI

Yazının başında o havuzdan sayısız şampiyon yetiştiğini dile getirmiştim… İşte o şampiyonlardan biri, aynı zamanda o dönem kızımın da takım arkadaşı olan Bengisu Avcı. Bengisu’nun başarılarıyla hepimiz gurur duyuyoruz ama benim gururum ayrı. Küçücük kız takımından itibaren her gün antrenmanlarını izlediğimiz Bengisu’yu, her gördüğümde farklı mutluluk yaşıyorum.

Hürriyet Gazetesi’nde muhabir olduğum dönemde 25 Ağustos 2017’de ilk haberini yapıp manşete taşıdığımızda Bengisu, Manş Denizi’ni geçen en genç ilk kadın yüzücü olmak için antrenman yapıyordu. “Manş’ta Bir Cesur Yürek” başlıklı haberin ardından, heyecanla Manş’ta attığı kulaçları izlemiş, başarısını
yine haberleştirmiştim.

‘ASLA YALNIZ YÜZMEYECEKSİN’

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, sadece Manş değil, pek çok denizi aştı; bu ay sonunda beşinci kanal geçişini yapacak.

Haberin Devamı

Hafta başı marka yüzü olduğu; Ege Üniversitesi (EÜ) Teknoparkı’nda 2016’da başlayan Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı tesiste üretilen gıda takviyesi Sidrex’in ürün lansmanında bir kez daha gurur duyduğum Bengisu, eminim daha nice başarılara kulaç atacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder